Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prepara in casa cel mai bun remediu universal: uleiul de galbenele

de Rebeca Roman la 2020-11-05
Prepara in casa cel mai bun remediu universal: uleiul de galbenele
Galbenelele (calendula officinalis) au devenit deja un remediu naturist traditional in medicina alternativa romaneasca. Indicat in numeroase afectiuni si adecvat inclusiv pentru pielea sensibila a bebelusilor, uleiul de galbenele ar trebui sa fie nelipsit din casa oricarei familii.



Daca pana acum cautati uleiul de galbenele in magazinele naturiste, cu riscul adaosului de conservanti sau coloranti, aflati ca puteti prepara acest remediu universal in casa, din doar doua ingrediente cu eficienta maxima. Astfel, aveti nevoie de ulei de masline extra-virgin si flori de galbenele (proaspat culese sau uscate). Cantitatile pot varia in functie de cat d emult ulei de galbenele doriti sa obtineti.

Intr-un vas incapator din sticla, puneti mai intai planta maruntita, apoi turnati ulei de masline pana cand florile sunt complet acoperite. Plasati vasul intr-un loc cald si luminos (cum ar fi pervazul unui geam).
Lasati galbenele la macerat timp de cel putin 4 saptamani, apoi strecurati-l cu atentie. Produsul final trebuie pastrat intr-un loc racoros, intunecat, pentru a evita alterarea proprietatilor curative. E preferabil sa-l depozitati intr-un recipient din sticla, inchis la culoare.
Atentie! daca folositi flori proaspat culese, trebuie sa le uscati mai intai, timp de 12 ore, pentru a elimina umezeala.

Uleiul de galbenele poate fi aplicat direct pe piele, sau combinat cu alte ingrediente, pentru a obtine diverse remedii sau chiar produse cosmetice. Folositi-l cu incredere pentru tratarea problemelor de piele precum: iritatii, arsuri (inclusiv arsuri solare), taieturi mici si rani usoare, intepaturi de insecte.
Galbenelele au proprietati antiinflamatoare, cicatrizante si calmante.
Ajuta la vindecarea eczemelor, psoriazisului, si a cuperozei.
Pentru ingrijirea pielii, uleiul de galbenele poate inlocui cu succes cremele pentru tenul uscat. Vindeca pielea aspra, hidrateaza si contribuie la regenerarea tesutului cutanat.
 
Prin prepararea uleiului de galbenele in casa, puteti avea tot timpul la indeamna un remediu de prim-ajutor in cazul problemelor de piele, ranilor sau taieturilor. In plus, barbatii il pot folosi dupa barbierit (pentru prevenirea iritatiilor), iar mamicile il pot folosi pentru ingrijirea pielii bebelusilor.

Sursa foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 18 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre galbenele

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ingrijirea pielii

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0