Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Prevenirea ingrasarii si slabirea. Diferente intre ele si ei

Prevenirea ingrasarii si slabirea. Diferente intre ele si ei

Principiile de baza pentru prevenirea acumularii de kilograme sau pentru a pierde kilogramele in plus sunt aceleasi atat pentru femei, cat si pentru barbati: practicarea de exercitii fizice/miscare pentru slabire, controlarea/reducerea aportului de calorii, combinarea corecta a alimentelor/nutrientilor si repartizarea cat mai aproape de optim (in functie de activitati, de “graficul” efortului intelectual si fizic) a caloriilor pe cele 3-5 mese ale zilei.

Dincolo de principiile generale, valabile pentru ambele sexe, exista si diferente de care trebuie sa tinem cont pentru rezultate bune si fara efecte nedorite: 1) Ea trebuie sa acorde o atentie sporita tipurilor de exercitii alese si intensitatii sportului, pentru a evita acea definire a musculaturii, acel aspect “lucrat” de care doamnele in general se feresc, si, bineinteles, pentru a evita cresterea (exagerata a) masei musculare. Ce inseamna concret aceasta atentie sporita? Exercitii nu foarte solicitante si nici efectuate pe o durata foarte mare de timp; focalizarea pe anumite zone ale corpului, evitand, spre exemplu, sa puneti accentul pe brate ori pe deltoizi (umeri). 2) Doamnelor, dumneavoastra ar trebui sa cresteti doar cu putin aportul de proteine pe kilogram corp, atunci cand va apucati de sport. Barbatii, in schimb, pot creste ceva mai mult aportul de proteine (cresterea va fi corelata cu intensitatea si durata antrenamentelor). 3) De multe ori, organismul femeilor face fata ceva mai bine la pierderea rapida a kilogramelor in plus fata de organismul barbatilor. (Diferenta nu este totusi mare). Slabirea nu trebuie realizata prea repede (nici de catre femei), dar nici prea lent (o slabire prea lenta permite organismului sa se “adapteze” mai bine aportului redus de calorii, si veti slabi nesemnificativ). 4) Rezistenta cardio a barbatilor sanatosi este de obicei putin peste cea a femeilor sanatoase. Oboseala la nivelul musculaturii scheletice poate interveni mai repede la barbati, dar acest lucru nu prea conteaza, deoarece este valabil atunci cand comparam un barbat slab cu o femeie slaba (ambii au putin tesut adipos; femeia are ceva mai mult ca barbatul, de aceea oboseala musculara apare mai tarziu).

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre calorii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0