Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Preventia si depistarea timpurie, cheia supravietuirii in materie de cancer

de Alina Ilie la 2016-03-23
Preventia si depistarea timpurie, cheia supravietuirii in materie de cancer
Numarul persoanelor bolnave de cancer este in crestere in Romania. Ingrijorator este faptul ca circa 80.000 de cazuri noi sunt diagnosticate anual, cele mai multe fiind depistate in stadiile III si IV. Daca boala este sesizata la timp, terapia are eficienta mai mare.


Lupta impotriva cancerului se desfasoara in doua directii: prevenirea dezvoltarii celulelor maligne si programele de screening (diagnosticarea bolii in stadii incipiente si tratarea ei).

Factorii genetici, stilul de viata nesanatos, expunerea la razele UV, fumatul si bolile constituie factorii "declansatori" ai cancerului.

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii, Corina Silvia Pop, la conferinta cu tema "Managementul calitatii in abordarea multidisciplinara complexa in lupta cu cancerul - alternativa, drept sau necesitate" a subliniat importanta sustinerii psihologice a pacientilor bolnavi de cancer.

"Cred ca preventia ar putea fi cuvantul cheie in elaborarea programelor de sanatate in Romania secolului XXI. Elaborarea unui plan strategic privind implicarea activa si responsabila a doctorilor de familie in echipa de management a bolii canceroase ar putea ridica Romania de pe ultimul loc in privinta mortalitatii prin cancer de col uterin", a explicat Corina Silvia Pop.

Oficialul Ministerului Sanatatii a amintit ca in luna aprilie se va lansa Planul National de Cancer, ce cuprinde un program de preventie si programe de screening.

Sursa: Agerpres
Foto: calorielab.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.25 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre terapie

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0