Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Principalele motive care duc la infertilitate

de Ana-Maria Tudor la 2015-04-27
Principalele motive care duc la infertilitate
Organizatia Mondiala a Sanatatii a constatat ca unul din sase cupluri din Romania este afectat de infertilitate, iar natalitatea a atins un prag scazut. Acesta reprezinta un fenomen ingrijorator nu doar in tara noastra, ci la nivel mondial.


Cel mai recent raport Eurostat arata ca rata fertilitatii in tara noastra este de 1,41 copii per femeie, sub media UE28, de 1,55, iar psihologii sunt de parere ca principalul motiv care duce la scaderea fertilitatii are la baza motive psihosociale.

Astfel, viata stresanta, situatia economica, varsta din ce in ce mai inaintata la care femeile aleg sa devina mame se numara printre motivele principale pentru care Romania se numara printre tarile cu o rata scazute de fertilitate.

Psihologii sustin ca persoanele care isi doresc sa devina parinti sa faca obligatoriu analize medicale inainte de a aduce un copil pe lume.

"Cand vorbim de infertilitate, vorbim despre viata intima a unui cuplu. Cauzele infertilitatii sunt diferite: feminine, masculine, mixte sau necunoscute. Este necesar ca viitorii parinti sa faca analizele medicale inainte de a aduce un copil pe lume. Exista infertilitate provocata de afectarea trompelor, de anovulatie, din cauza endometriozei. De asemenea, inflamatiile produse de gonoree, chlamidia, mycoplasma, HPV, etc. prezinta un risc crescut al infertilitatii", este de parere psihologul Maria Verdi, directorul Centrului ReCreation Life.

Studiile arata ca rata fertilitatii scade in randul femeilor obeze, celor cu afectiuni tiroidiene, fumatoarelor, consumatoarelor de alcool, droguri, medicamente. Medicul Maria Verdi atentioneaza viitorii parinti ca exista situatii in care, desi femeia este sanatoasa din punct de vedere fizic, cuplul intruneste toate conditiile pentru venirea copilului, femeia nu ramane insarcinata. La inseminarea in vitro, sarcina este respinsa de corp.

"Intalnim in aceasta situatie femeia care la modul inconstient, din punct de vedere psihologic, refuza sa creasca, este femeia care face regresie undeva in copilarie si se comporta ca o fetita; iar o fetita nu poate fi mama.Tot in aceasta situatie sunt femeile care au fost abuzate fizic si emotional. Rata infertilitatii este crescuta si la femeile `amazoane`. In aceasta situatie sunt femeile care sunt mai barbate decat barbatul din viata lor. Infertilitatea din cauze psihoemotionale are rezolvare in urma psihoterapiei individuale si de cuplu", explica psihologul Maria Verdi.

Fertilitatea ne duce cu gandul la femeia plina de forme, la cea care hraneste pruncii, la femeia senzuala, la femeia care emana prin toti porii feminitate. Fertilitatea nu are legatura cu obezitatea, nu are legatura cu dietele de infometare si cu aspectul de umbra doar pentru ca este in trend.

"O femeie trebuie sa isi spuna permanent ca este femeie. Are grija de sanatatea ei fizica, are un program de hrana, miscare, somn. Cand nevoile primare sunt satisfacute, se ingrijeste de urmatoarele nevoi: se pregateste pentru cariera dorita, se dezvolta in acelasi timp pe toate planurile - mental, emotional, spiritual. O femeie puternica nu este cea care preia rolul barbatului, puterea femeii vine din interior. Fara agresivitate. Este bine sa stie ca nu este in competitie cu nimeni. Reamintesc ca barbatul din viata ei are darul sigurantei, protectiei, nu este un concurent", declara specialistul Maria Verdi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.72 din 5 - 9 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre infertilitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fertilitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarcina

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0