Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Pro sau contra aerului conditionat? Cand devine aerul rece daunator pentru sanatate

de Ana-Maria Tudor la 2014-07-10
Pro sau contra aerului conditionat? Cand devine aerul rece daunator pentru sanatate
Aerul conditionat este o binecuvantare pentru majoritatea persoanelor (care il suporta) pe timpul verii, mai ales ca putem profita de el acasa, la birou, la restaurant si chiar in mijloacele de transport. Cunoasteti si efectele sale nocive?


Desi ne ajuta sa suportam mult mai usor canicula intr-o zi torida la birou, aerul conditionat are destul de multe efecte nocive, care ne pun sanatatea in pericol zi de zi.
Folosit incorect, aerul conditionat poate provoca raceala, pneumonie, laringita, sinuzita, rinita, astm, dureri de cap, de masele, de spate, dar si dureri intercostale sau afectiuni ale ochilor.
Majoritatea acestor reactii sunt provocate de trecerea bruca de la foarte cald la rece, de lipsa umezelii, de viteza mare de circulatie a aerului, de neaerisirea camerei in care este instalat sau de imbaxirea filtrelor.
Specialistii atrag atentia asupra faptului filtrele de aer trebuie spalate/inlocuite de cel putin doua ori pe an, deoarece raspandesc virusuri si bacterii in intreaga incapere in care sunt utilizate, acestea provocand de cele mai multe ori conjunctivite virale si laringite, in timp ce alergenii inhalati contribuie la acutizarea crizelor de astm sau rinita alergica.
In plus, persoanele care stau in camere cu aer conditionat pentru o perioada lunga de timp sau o imunitate scazuta, motiv pentru care specialistii recomanda ca aparatul de aer conditionat sa fie amplasat la cel putin sase metri distanta de locul in care stam, iar tempperatura obtima este de aproximativ 24 de grade Celsius.
Riscurile provocate de aer conditionate sunt si mai mari in cazul transportului in comun, din cauza neaerisirii autovehiculului, iar printre afectiunile cauzate de stagnarea in aceste spatii inchise sunt cele respiratorii, bacteriene si virale.
Atentie:
- aparatele de aer conditionat nu trebuie sa fie instalate in camerele copiilor
- este indicata oprirea lor pe timpul noptii sau trecerea pe modul de "night"
- diferenta de temperatura dintre mediul exterior si cea din incapere nu trebuie sa depaseasca 5 grade Celsius
- este recomandat ca aparatele de aer conditionat sa fie montate pe holuri, pentru a fi evitata indreptarea jetului de aer rece in directia persoanelor dintr-o camera.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.75 din 5 - 4 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre aer conditionat

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0