Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profesorii sunt lideri?

Profesorii sunt lideri?
Cercetarile ne-au aratat în mod clar care sunt cele mai eficiente calitati si comportamente ale unui lider. Stim foarte bine ceea ce ii distinge pe liderii buni de liderii mediocrii Si rai. Pastrand algoritmul, ne putem intreba daca nu cumva si invatatorii sau profesotii sunt de fapt "lideri". Oricum ar fi, la prima vedere cert este faptul ca cei mai buni profesori se comporta asemenea unor lideri. Cu alte cuvinte, cadrele didactice de succes sunt lideri de succes, deoarece atat unii cat si ceilalti se angajeaza in comportamente de transformare.


Leadershipul ca motor de transformare este una din cele mai populare teorii si are patru elemente cheie.

Influenta dusa pana la idealizare. Liderii de succes sunt modele pozitive pentru ceilalti. Oamenii isi admira liderii Si incearca sa le imite comportamentul pozitiv Si autentic. De asemenea, cadrele didactice profestioniste sunt admirate de elevii lor. Un motiv comun dat de cai care doresc sa urmeze o cariera didactica este faptul ca au  fost impresionati de un profesor si doresc sa calce pe urmele lui.

Motivare si aspiratii. Profesorii sunt persoane pozitive, optimiste, inclinate spre realizari si care ii inspira si pe elevi sa faca la fel. Cei dedicati, care sunt entuziasmati de profesia lor, isi transmit entuziasmul si asupra elevilor lor, motivandu-i sa invete din greu.

Atentie individualizata. Acesta este una dinc ele mai puternice motoare ale transformarii care se aplica si la profesori. Un leader sau un profesor trebuie sa fie adaptat la nevoile fiecarui subaltern sau elev, pentru ca nimeni nu este la fel. Numai astfel va ajunge fiecare sa se dezvolte in ritmul propriu.

Stimulare intelectuala. Poate ca acest element este chiar mai important pentru profesori decât pentru lideri; presupune stimularea elevilor si formarea lor in asa fel incat sa-si puna mintea la contributie si sa gandeasca creativ. Cei mai buni profesori isi stimuleaza elevii sa se gândeasca la lucruri în noi moduri Si ii provoaca sa aiba realizari intelectuale din ce in ce mai mari. Ei încurajeaza gândirea creativa.

La fel cum nu toti oameni sunt identici, nici profesorii nu sunt la fel. Pentru multi insa, aceste reguli se aplica, iar rezultatul este ca, la fiecare generatie de elevi, mereu va fi cate unul care va spune ca a fost inspirat de profesorul sau cand si-a ales cariera.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre lideri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre profesor

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre succes

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cadrele didactice

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0