Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Profita la maximum de usturoi

Profita la maximum de usturoi
Iti vei amplifica beneficiile pe care le obtii de la usturoi, lasandu-l sa se odihneasca un pic, dupa ce l-ai pisat. Daca astepti un pic inainte sa-i schimbi temperatura prin gatire sau PH-ul prin adaugarea unor sucuri acide (vezi zeama de lamaie), le dai sansa enzimelor alliinase sa munceasca pentru sanatatea ta. De exemplu, in absenta pisatului sau taiatului, cercetarile arata ca, daca pui usturoiul doar 60 de secunde la microunde, acesta isi pierde unele din proprietatile sale de lupta contra cancerului.


Si daca fierbi cateii intacti pierzi o parte dintre aceste proprietati, la fel cum se intampla si imediat dupa ce adaugi zeama de lamaie.
Usturoiul iti imbunatateste metabolismul fierului. Si asta pentru ca sulfidele diallyl ajuta la cresterea productiei de proteina numita ferroportina. Aceasta trece de membrana celulara si formeaza un drum care-i permite fierului stocat sa iasa din celula si sa fie disponibil la cerere.
In plus, este o buna sursa de seleniu: usturoiul extrage seleniul din sol chiar si atunci cand solul nu prea are acest mineral.
Beneficiile cardioprotectoare par a se baza pe productia de hidrogen sulfurat. Celulele noastre rosii de sange iau moleculele continand sulf din usturoi si le folosesc sa produca hidrogen sulfurat. Acesta ajuta vaselele de sange sa se dilate si sa tina tensiunea arteriala sub control. 
Desi cercetarile in acest domeniu sunt inca la inceput, unii oameni de stiinta sugereaza ca usturoiul poate ajuta la reglarea numarului de celule grase formate in organism. 1,2-DT este unul din compusii sulfurosi din usturoi despre care se stie ca are proprietati antiinflamatorii. Recent s-a descoperit ca unele dintre celulele fibroblastice evolueaza in celule grase in anumite circumstante metabolice implicand activitatea sistemului inflamator. 1,2-DT pare a fi capabila sa inhibe acest proces.  
Include, asadar, usturoiul in dieta zilnica. Are un indice glicemic scazut, putine calorii si da o aroma placuta mancarii. Daca nu tolerezi usturoiul crud, pune-l in mancare, in procesul de gatire. Adauga-l inspre spre sfarsit, pentru a retine maximum de aroma si elemente nutritive.
 
Sursa: whfoods.com
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre usturoi

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0