Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Proiectul Scoala Discovery include programe educationale prin intermediul emisiunilor TV

Proiectul Scoala Discovery include programe educationale prin intermediul emisiunilor TV
Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a prezentat duminica proiectul "Scoala Discovery", dezvoltat in Romania de Discovery Networks, in parteneriat cu Ministerul Educatiei. Acest proiect consta in prezentarea, incepand cu data de 16 ianuarie, pe Discovery Channel, de la ora 14,00, zilnic, a cate unui program educational.


Luni va fi prezentat programul de matematica, marti cel de chimie, miercuri de biologie, joi de fizica, iar vineri, alte stiinte.

"Fiind eu insumi un om de stiinta, stiu foarte bine din experienta cat de important este sa prezinti intr-un mod atractiv lucruri care puse pe tabla pot sa para foarte aride. Sustin in mod evident un astfel de program. Scopul parteneriatului pe care il anuntam astazi este diversificarea resurselor de invatare pentru profesori si elevi. Aceasta diversificare este menita sa intareasca efectul mijloacelor traditionale ale invatarii si nu sa se substituie lor", a spus Funeriu.

El a adaugat ca prin forta imaginilor prezentate pe Discovery Channel si prin calitatea deosebita a continuturilor prezentate elevii vor fi sprijiniti sa invete mai bine si sa-si faca lectiile mai usor.

"Astazi este pentru prima data cand Ministerul Educatiei intra in parteneriat cu o retea globala de televiziune dispusa sa isi ofere resursele pentru atingerea unui obiectiv comun, sustinerea educatiei stiintifice si utilizarea resurselor de tip nou in scoli. Acest parteneriat nu implica niciun cost pentru Ministerul Educatiei", a mai spus ministrul Educatiei.

Ministrul Funeriu a afirmat ca se va specifica pentru fiecare program in parte pentru ce clasa este adaptata emisiunea.

Programele sunt adaptate pentru clasele V-XII, iar continuturile sunt special gandite pentru Romania, astfel incat sa existe congruenta intre ceea ce fac elevii la scoala, lectiile propriu-zise si ceea ce vor vedea pe ecran.

O alta componenta a proiectului este site-ul scoala.discovery.ro unde se vor gasi toate materialele complementare fiecarei emisiuni necesare profesorilor, elevilor, dar si parintilor.

Funeriu a precizat ca exista in acest moment 110 scoli din Romania, din toate judetele, in care, intr-o prima faza, profesorii vor fi formati pentru utilizarea resurselor de pe site-ul scoala.discovery.ro si pentru metodele de predare aferente.

"In cele 110 scoli vom monitoriza cresterea rezultatelor elevilor la stiinte in urma aplicarii acestei program. Utilizarea la clasa a acestui program este optionala pentru profesori si elevi, dar ministerul recomanda directorilor si profesorilor sa beneficieze de aceasta alocare a resurselor. Lectiile prezentate pot fi vizionate acasa sau la scoala, in functie de cum hotaraste unitatea de invatamant. Programul va evolua in permanenta in functie de reactiile profesorilor si elevilor", a mai spus Funeriu.

Ministrul Educatiei a spus ca mesajul sau catre Discovery este "stiinta este cool", iar programul lansat duminica este destinat "sa incite elevii si profesorii sa mearga catre stiinte".

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre program

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scoala

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scoli

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0