De ce este indicat sa o consumam? In primul rand, au proteine mai usor digerabile decat cele din carne, dar mult mai usor digerabile, fara a produce colesterol sau rigidizarea arterelor. Apoi are si mai mult calciu decat laptele.
Pe langa aceste proteine unice, quinoa are amidon, zahar, ulei (acid linoleic esentila), fibre, minerale si vitamine (A, C, D, E, K si B-uri). Este si o sursa de fier, calciu, crom, cupru, fluor, iod, magneziu, potasiu, seleniu, zinc.
O portie de quinoa (cam 50 de grame) contine jumatate din necesarul zilnic de acid folic si o treime din cel de magneziu, dar si fier, calciu, potasiu si cupru.
La ce ne ajuta, din punctul de vedere al sanatatii: intareste sistemul imunitar, intareste rinichii (la copii, forta rinichilor le influenteaza cresterea, dezvoltarea si capacitatea de a invata), scade riscul problemelor cardiace, poate trata tulburarile cauzate de ficatul lenes (oboseala, alergii, balonare, indigestie cronica, puls slab), lupta cu artrita, degradarea oaselor si malabsorbtia calciului.
Quinoa are multa vitamina B9, fiind deci excelenta pentru memorie.
Nu contine gluten.
CE ESTE QUINOA a fost unul intre cei mai cautati termeni in 2013 pe Google Romania, la categoria „Ce este...”.
Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate
Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...
Oferta Speciala
valabila 48h
valabila 48h
Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele
Rating:
Nota: 4.63
din 5
- 4 voturi.
Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!