Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Raspunsuri corecte pentru cele mai grele intrebari de la interviul pentru job

Raspunsuri corecte pentru cele mai grele intrebari de la interviul pentru job
Ai gasit un job interesant, ai trimis CV-ul si esti chemata la interviu. Simti ca pana la obtinerea job-ului de vis nu mai e decat un pas, dar un pas mare si dificil, pentru ca nu te-ai descurcat bine la nici un interviu pentru un job. Iata cateva sfaturi si raspunsuri corecte la cateva intrebari dificile pe care angajatorii le pun...


In primul rand, gandeste-te mereu ca cineva s-a descurcat mai rau decat tine. In al doilea rand, nu te stresa prea tare - poate ca cel care recruteaza nu vrea raspunsuri ca la carte, ci cauta sa vada cat de originala si inventiva poti sa fii.
Spune-mi cate ceva despre tine... Se pare ca 80% din interviurile pentru un job incep cu aceasta intrebare bomba. Desigur, in epoca social media angajatorul poate afla pana si unde ai fost in vacanta si chiar ce costum de baie ai purtat, dar altfel trebuie sa recunosti ca aceasta este o intrebare legitima. Problema este cum raspunzi - nu poti incepe sa povestesti toate necazurile tale, dar nici sa te impotmolesti, sa nu poti scoate un cuvant, pentru ca habar nu ai de unde sa incepi. De fapt, prin aceasta intrebare angajatorul nu vrea decat sa vada cat de bine te poti exprima la un nivel profesional, iar modul in care raspunzi e la fel de important ca lucrurile pe care le spui:
- pastreaza-ti calmul si nu da detalii prea personale;
- vorbeste despre cateva lucruri importante, nu-ti povesti toata viata ta;
- mergi pregatita la interviu si vorbeste despre acele pasiuni care te recomanda pentru job, insa nu exagera;
- poti pune si tu intrebari, pentru a porni un dialog.
Vorbeste-mi despre o situatie in care ai gresit sau ai facut ceva de care iti este rusine/jena. Orice ai face, nu intra in defensiva - nimeni pe lumea asta nu e perfect, deci fiecare am gresit candva. De asemenea, nu vorbi despre ceva ce regreti. La un interviu pentru un job este foarte important sa fii pregatita, astfel incat sa nu fii luata prin surprindere. Poti incepe sa raspunzi prin a te descrie ca o persoana care a lucrat bine in orice mediu, apoi explica modul in care abordezi un conflict sau o situatie negativa. Controleaza-ti emotiile, nu recurge la clisee gen "lucrez prea mult" sau "vreau sa realizez multe lucruri", fii sincera si adreseaza-te angajatorului ca unui coleg de munca, nu unui prieten.
Poate ca cel mai enervant sau stresant moment din timpul unui interviu pentru in job este momentul acela de tacere, cand cel care iti ia interviul tuseste sau isi drege vocea, privindu-ti CV-ul. Nu e o intrebare, dar sigur tu te intrebi daca a fost multumit de raspunsul tau, ce te va intreba in continuare sau, in cel mai rau caz, daca ti-a citit inainte CV-ul. Aceasta pauza poate fi o incercare de a vedea cum te comporti la stres; pe de alta parte, poate e pur si simplu o pauza care nu ascunde nimic.
- priveste-l in ochi pe cel care iti ia interviul si nu te misca prea mult pe scaun;
- rezista tentatiei de a vorbi daa nu ai ceva important de spus;
- fii calma.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre intrebari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre interviu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre job

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0