Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Reaprinde scanteia in relatia voastra!

de Sunt Fericita la 2018-04-27
Reaprinde scanteia in relatia voastra!
Fiecare relatie are un inceput care in cele mai multe cazuri este plin de sperante, de bucurii, de planuri si mult optimism.


Dupa o perioada insa incep sa apara neintelegeri, mici certuri, divergente, de fapt probleme inevitabile care reprezinta testul pe care cuplul trebuie sa-l treaca cu bine.
 
Aceste probleme si obstacole trecute cu bine vor intari cu siguranta relatia. Daca intr-un cuplu la o banala neintelegere intervine cearta, sau cuvintele jignitoare, agresarea fizica sau verbala iar partiile nu se mai sustin reciproc, categoric aceasta relatie va esua.
 
Sigur conteaza enorm varsta la care se formeaza un cuplu, perioada de timp petrecuta impreuna si preocuparile individuale ale partilor.
 
Se stie ca in tinerete prieteniile si relatiile se leaga foarte usor ca mai apoi tot atat de usor si de brusc sa se si termine. Cu cat varsta este mai inaintata relatia se se leaga mai greu insa este mai trainica.
 
Explicatia este simpla si asupra acestui subiect voi reveni intr-un alt articol.
 
Vreau sa ma rezum deocamdata la cateva metode care de-a lungul timpului s-au dovedit benefice pentru ca un cuplu sa redevina solid si sa traiasca clipele fericite din perioada de inceput a relatiei!
 
Una din metode care trebuie neaparat amintita este alegera de catre cuplu a unui tel, a unui proiect, orice fel de preocupare care tine flacara aprinsa indifernt daca este unul grandios sau unul modest dupa posibilitatile financiare ale cuplului.
 
Oricare ar fi acest proiect este un prim pas impotriva monotoniei. Exemple ar fi schimbarea partiala a mobilierului vechi cu unul nou, eventual modificarea pozitiei mobilerului actual, sportul si plimbarile in aer liber, calatoriile, scurte vacante, gatitul impreuna, masa sa fie considerata un ritual (o lumanare poate sa aiba un efect pozitiv), schimbarea mediului este mereu un prilej de a reinventa si revigora relatia!
 
Ar fi o lista intreaga de exemple unele simple, banale dar cu un efect imediat si eficient.
 
Comunicarea este si ea foarte importanta iar discutile trebuie sa fie directe fara menajamante, unde fiecare trebuie sa-si recunoasca greselile, sa-si insuseasca critica pe care poate sa o considere ca pe o lectie si nu ca pe un repros.
 
In cele mai multe cazuri ar fi bine ca sa incercam sa dam o tenta comica problemelor pentru ca asa vor fi mult mai usor de suportat si de trecut.
 
Putem observa ca orice preocupare in care partile cuplului participa impreuna este foarte benefica, sudeaza legatura, este un bun prilej pentru a comunica fara sa simta nici unul dintre ei presiune din partea celuilalt.
 
Cateva activitati comune de notorietate am putea amintii shopingul, plimbariile, sportul, tot ce tine de gospodaria casei, gatitul, o piesa de teatru, cinema…lista este lunga si cu siguranta toti dintre noi o cunosc insa din pacate nu este aplicata atunci cand trebuie.
 
Inca o metoda care trebuie amintita si care poate mentine relatia este elementul surpriza, element care in general dainuie la inceputul relatiei si apoi cu timpul dispare.
 
Elementul surpriza in cazul de fata poate fi din partea ambilor parteneri oferindu-si cadouri, mici atentii, un buchet de flori, o cutie de ciocolata, un parfum, o cravata, un fular o bricheta, orice atentie necostisitoare poate fi o surpriza mai ales daca nu este o zi cu semnifiacatie speciala.
 
Desigur, trebuie sa recunoastem ca din pacate uneori nimeni si nimic nu poate ajuta, iar in acest caz daca intr-adevar s-a incercat absolut totul dar sansele sunt nule pentru a remedia ceva. Partile cuplului nu mai au ce sa isi spuna si este necesar ca fiecare sa faca pasul mai departe fara a obstructiona viata si viitorul celuilalt.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.33 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0