Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Regimul alimentar in cazul unei toxiinfectii alimentare

Regimul alimentar in cazul unei toxiinfectii alimentare
Regimul alimentar in cazul unei toxiinfectii alimentare

Toxiinfectia alimentara este o afectiune digestiva provocata de consumarea unor alimente contaminate cu bacterii, virusuri, paraziti. Toxiinfectiile alimentare se produc in urma consumului de carne, peste, conserve, oua (mai ales de rata), produse de cofetarie, infectate prin preparare si conservare neigienica.


Timpul necesar pentru aparitia simptomelor depinde de tipul microorganismului care a determinat infectia, varsta pacientului si starea generala de sanatate. Simptomele gastro-intestinale apar la cateva ore de la consumarea alimentului contaminat.
Primul simptom care apare este de obicei diareea, urmata de greata, varsaturi, crampe si dureri abdominale. Diareea si varsaturile deshidrateaza organismul.

Semnele care anunta o deshidratare severa sunt gura uscata, palpitatiile, oboseala, irascibilitatea, ametelile si slabiciunea fizica. Pentru a preveni deshidratarea dar si pentru a elimina toxinele din organism este necesar sa se consume cat mai multe lichide. Dupa incetarea varsaturilor se va continua administrarea de lichide (apa, compot, supa de legume, ceaiuri neindulcite). In urmatoarele zile, regimul alimentar va cuprinde fainoase (macaroane, gris, orez), branza de vaci, paine alba, urmand ca ulterior sa se introduca in alimentatie si carne, oua proaspete, branzeturi.

Trebuie evitate alimentele condimentate, grasimile si alimentele prajite, alcoolul si cafeaua pentru ca irita mucoasa gastrica. Bolnavul va evita inca 10-14 zile dupa vindecare conserve, grasimi, lapte dulce, fasole, varza, iar apoi treptat va relua alimentatia normala.
Sfat: Nu administrati medicamente impotriva diareei pentru ca acestea pot incetini eliminarea bacteriilor si toxinelor din corp.
Toxiinfectiile alimentare se vindeca de la sine, fara a necesita un tratament medicamentos.

Stiati ca, Ceaiul de papadie are un puternic efect detoxifiant?






Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.97 din 5 - 133 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre toxiinfectii alimentare

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre regim

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre apa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicamente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dureri abdominale

Spune-ne opinia ta despre "Regimul alimentar in cazul unei toxiinfectii alimentare"



4 + 10 =

Cele mai citite articole

Rigiditate si inflamatii ale articulatiilor? Osteoartrita este o boala degenerativa care duce la ...
Toxinele acumulate in organism ne impiedica sa slabim, accelereaza imbatranirea pielii, produc ...
Ridurile, cearcanele si pungile de sub ochi sunt unele dintre cele mai mari probleme ale femeilor. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Mai mult de 100 de grame de fructe uscate, nuci, alune și alti samburi uleiosi ori seminte ...
dar lotiunea cu castravete nu usuca tenul????!

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton