Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regimul alimentar pentru o viata lunga si sanatoasa

de Alina Ilie la 2016-03-15
Regimul alimentar pentru o viata lunga si sanatoasa
Pentru o viata lunga si sanatoasa este esential sa urmezi un regim alimentar echilibrat. Pline de antioxidanti, minerale si vitamine, fructele si legumele mentin intregul organism sanatos.


Leguminoase

Fasolea, soia, mazarea, nautul, lintea, ridichile rosii si negre sunt esentiale pentru o alimentatie sanatoasa si echilibrata. Sunt foarte satioase, fiind recomandate celor care urmeaza o dieta de slabire.
Prin continutul de fibre, vitamine si minerale ajuta la reglarea sistemului nervos si previn stresul, anxietatea si depresia.

Fructe de padure

Surse bogate de antioxidanti, fructele de padure (mure, cirese, zmeura, capsuni) sunt benefice pentru sanatatea organismului. Nutrientii continuti stimuleaza sistemul imunitar si previn infectiile.

Legume crucifere

Cand spunem crucifere, ne referim la broccoli, varza, conopida, varza de Bruxelles. Acestea ajuta organismul sa infrunte aproape orice problema de sanatate. Studiile au aratat ca persoanele care consuma crucifere au un risc mai mic de a se imbolnavi de cancer.

Nuci si seminte

Bogate in aminoacizi si grasimi sanatoase, nucile si semintele sunt indispensabile in orice dieta. Ofera rapid senzatia de satietate si reprezinta o gustare sanatoasa intre mesele principale.

Condimente

Condimentele sunt nelipsite din bucatarie. Turmericul, ghimbirul, nucsoara, piperul, vanilia, scortisoara, sofranul sunt doar cateva dintre condimentele care ofera un gust desavarsit preparatelor culinare. In plus, sunt foarte apreciate si pentru proprietatile lor medicinale.

Cereale integrale

Fulgii de ovaz, hrisca, quinoa, secara, taratele sunt bogate in fibre alimentare, vitamine din complexul B si fier. Consumul de cereale integrale a fost asociat cu reducerea riscului de aparitie a bolilor de inima.

Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.05 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie sanatoasa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre regim alimentar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condimente

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0