Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Regulile de aur pentru gestionarea stresului de zi cu zi

de Rebeca Roman la 2020-09-23
Regulile de aur pentru gestionarea stresului de zi cu zi
Stresul este o reactie sanatoasa a organismului uman, pentru adaptarea la mediul inconjurator.


Problemele apar atunci cand reactia noastra la factorii stresanti este exacerata si/sau prelungita. Niciun om nu poate supravietui in conditii permanente de stres fizic, intelectual sau psihologic. Iar expunerea prelungita la astfel de factori perturbatori ne afecteaza echilirul emotional si starea de sanatate.

Stresul se manifesta atunci cand simtim ca obligatiile de zi cu zi, precum activitatea profesionala, relatiile cu cei din jur sau activitatea casnica sunt o povara prea grea pentru capacitatile noastre. Stresul este util atunci cand ne ne confera energia si motivatia de a raspunde unor urgente sau de a actiona in momente dificile. Insa stresul exacerbat si/sau prelungit ne afecteaza sistemul imunitar, sistemul cardiovascular si sistemul nervos.

Asadar, Asociatia Psihologilor Americani recomanda respectarea unor reguli de aur pentru gestionarea cu succes a stresului de zi cu zi:

Luati pauze regulate de la factorii stresanti

Pare aproape imposibil sa ne detasam de proiectul urgent de la munca, de ingrjirea permanenta a celor mici sau de problemele financiare. Dar distantarea de factorul stresant este indispensabila pentru redobandirea calmului si, eventual, schimbarea strategiei de reactie.
O simpla pauza face minuni! Distantati-va pentru un moment, iar perspectiva vi se va schimba complet.

Faceti miscare

Nu asociati ideea de miscare numai cu sportul. Miscarea este esentiala atat pentru sanatatea fizica cat si pentru bunastarea emotionala. Chiar si o scurta plimbare sau o sesiune de dans este suficienta pentru schimbarea tonusului fizic si emotional. Retineti: miscarea are efect imediat, iar schimbarea benefica ne influenteaza intreaga zi.

Zambiti si radeti

Profitati de conexiunea stransa dintre expresiile faciale si creierul nostru. Stresul este vizibil in mimica fetei, la fel ca starile emotionale pozitive. Nu va privati de momentele de distractie, in care sa zambiti sau sa radeti.

Cereti sprijinul celor dragi

Impartasirea grijilor le injumatateste. Daca stresul provine din familie, vorbiti cu prietenii. Daca stresul e provocat de locul de munca, discutati cu persoanele cele mai apropiate. Esential este sa nu va izolati, pentru ca veti avea tendinta sa vedeti lucrurile dintr-o perspectiva distorsionata.

Meditati

Meditatia nu este un trend trecator, ci o ncesitate in lumea de astazi. Insasi societatea este un factor stresant, de care nu ne putem detasa decat prin meditatie. Cateva minute sunt suficiente, important este sa o practicati cu regularitate, iar rezultatele va vor uimi.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.62 din 5 - 26 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre stres

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre combaterea stresului

Cele mai citite articole

In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0