Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Remedii eficiente impotriva mahmurelii

Remedii eficiente impotriva mahmurelii
Sandvisul cu branza si bananele se numara printre solutiile eficiente contra mahmurelii ce poate sa apara dupa petrecerea de Craciun. In timpul sezonului sarbatorilor de iarna, exista destul de multe sanse sa va treziti dupa o petrecere simtindu-va mai putin "stralucitor" ca in alte dimineti. La ce solutii apeleaza medicii? Prezentam mai jos cateva dintre remediile eficiente recomandate de unii dintre specialistii britanici pentru a combate efectele mai putin placute ale mahmurelii...


Desi medicina moderna nu a inventat deocamdata un medicament contra mahmurelii, exista totusi cateva metode deja testate care reusesc sa diminueze simptomele mahmurelii, afirma autorii unui articol postat pe site-ul dailymail.co.uk.

Samantha Tross, chirurg pediatru la Ealing Hospital NHS Trust din Marea Britanie, recomanda un cocktail Virgin Mary.

"Beau un cocktail Virgin Mary dupa ce ma trezesc. Sucul de rosii si de telina sunt rehidratante eficiente, care ajuta organismul sa isi refaca doza necesara de vitamine si reechilibreaza balanta de minerale din sange. Sucul de lamaie contine vitamina C, reducand riscul aparitiei unei raceli, iar putin chili alunga durerile de cap, intrucat contine capsaicina, o substanta cu proprietati care alunga durerea. Nu fiti tentati sa adaugati votca, deoarece ea ar pune o presiune si mai mare asupra ficatului", a declarat Samantha Tross.

Adrian Morris, directorul Surrey Allergy Clinic din Londra, recomanda cocktailul Rederroca.

"Beau un litru de apa si iau doua tablete de paracetamol cand ajung acasa. Veti avea parte, probabil, de o noapte agitata, mergand destul de des la toaleta pentru a urina, dar rezultatul final va merita acest efort. In dimineata urmatoare pun o tableta de Berocca (tableta efervescenta ce contine vitamina C si complexul de vitamine B, n.r.) - pentru a inlocui vitaminele - intr-un pahar cu Red Bull si, daca am timp, mananc o omleta cu sunca. Poate ca nu suna prea frumos, dar cu siguranta va avea un gust bun", a declarat Adrian Morris.

Eddie Chaloner, consultant in chirurgia vasculara la Lewisham Hospital din Londra, recomanda o banana.

"Evitati prajelile in dimineata de dupa petrecere, deoarece riscati sa introduceti in organism o cantitate deloc necesara de grasimi saturate. Intotdeauna mancati o banana - este blanda cu stomacul si ajuta la mentinerea glicemiei. Bananele contin si mult potasiu, un mineral care se pierde atunci cand consumam alcool, iar lipsa sa contribuie la instalarea simptomelor de deshidratare, caracteristice mahmurelii", a declarat Eddie Chaloner.

Andy Dowson, specialist in migrene, la King's College London, recomanda sa beti un pahar cu lapte si apoi sa incercati sa dormiti.

"Eu beau un pahar cu lapte inainte sa merg la culcare. Laptele impiedica rinichii sa mai produca urina si in acest fel puteti sa va hidratati corpul, fara sa mai fiti nevoiti sa va treziti pentru a merge (des) la toaleta pe timpul noptii", afirma Andy Dowson.

Dermatologul Sam Bunting recomanda painea prajita unsa cu putina miere.

"Mananc paine prajita unsa cu putina miere si beau multa apa, inainte sa merg la culcare. Fructoza va ajuta sa scapati de acetaldehide, substante produse in corp atunci cand alcoolul este metabolizat, oferindu-va a doua zi o dimineata linistita. Mananc si avocado amestecat cu citrice si coriandru, a doua zi dimineata, pentru acizii grasi omega-3 si pentru a-mi mentine nivelul de hidratare, iar vitamina C ma ajuta sa ma simt proaspat", a precizat Sam Bunting.

Ian Marber, consultant in nutritie si director al publicatiei The Food Doctor, recomanda turtele de ovaz sau sandvisurile cu branza, inainte de a consuma alcool.

"Daca mergeti la o petrecere dupa orele de munca, asigurati-va mai intai ca ati mancat ceva ce contine proteine, grasime si carbohidrati. Aceste substante impiedica alcoolul sa fie absorbit prea repede. Turtele de ovaz si humusul sunt ideale, dar si un sandvis cu branza este la fel de eficient. Merita sa beti si un pahar cu suc de portocale diluat cu apa sau sa mancati un iaurt inainte sa mergeti la culcare. In acest fel, concentratia de zahar din sange va ramane constanta pe timpul noptii", a declarat Ian Marber.

Jonathan Chick, consultant in psihiatrie la Edinburgh University Medical School, recomanda  ca remedii gustarile usoare care sunt servite de obicei in baruri.

"Alegeti bauturile de culori deschise, precum vinul alb. Bauturile de culori inchise, precum vinul rosu, contin substante suplimentare, denumite "congenere", care genereaza produse derivate toxice, otravind celulele corpului si accentuand simptomele mahmurelii. Eu incerc sa mananc cipsuri, alune si alte gustari usoare servite in baruri, de fiecare data cand beau un pahar de alcool. Ele impiedica alcoolul sa se acumuleze in sange, evitand astfel mahmureala", a precizat Jonathan Chick.

Bessam Farjo, chirurg specializat in transplantul de par, recomanda sauna sau sedintele de aburi.

"Dupa ce am consumat alcool, merg la sauna sau fac sedinte de aburi. Insa daca rezistati bine a doua zi, faceti cateva exercitii fizice in sala de gimnastica. Veti elimina toxinele prin transpiratie si veti stimula procesul de sintetizare a substantelor care va fac sa va simtiti bine, denumite endorfine, din corp", a explicat Bessam Farjo.

Sarah Burnett, fizioterapeut, recomanda una din cele mai simple remedii: sa dormiti pe partea dreapta a corpului.

"Atunci cand mergeti la culcare, lungiti-va pe partea dreapta a corpului. Aceasta pozitie ajuta stomacul sa elimine acidul gastric, asociat cu ameteala si cu mahmureala. Stomacul este un fel de sac, asezat pe diagonala in corp, de la stanga spre dreapta. Asezandu-va pe partea dreapta, ajutati tractul digestiv si veti scapa de senzatia de greata", a declarat Sarah Burnett.

Chris Eden, medic urolog la Hampshire Clinic, recomanda sa alegeti un vin bun.

"Daca veti bea vin, alegeti-l pe cel mai scump pe care vi-l permiteti. Atunci cand alcoolul este metabolizat in organism, el produce o substanta toxica, denumita acetaldehida. Oricum, vinul iefin contine deja aceasta substanta intr-o anumita cantitate, din cauza procesului de fabricatie. Veti fi mai putin mahmur daca veti opta pentru un vin de calitate superioara", a declarat Chris Eden.

James Thompson, medic generalist in Londra, lasa la o parte celelalte remedii si recomanda sa beti un shake de proteine.

"Eu beau un milkshake cu proteine inainte sa merg la culcare. Proteinele sunt o sursa excelenta de energie, care se elibereaza intr-un ritm lent, si ele vor fi asimilate in organism pana dimineata, cand va treziti, ridicand concentratia de zahar din sange. Alegeti shake-uri care contin ingredientul cisteina - aceasta proteina ajuta ficatul sa metabolizeze substantele generate de procesul de absorbtie a alcoolului", a explicat James Thompson.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre eficiente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre remedii

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0