Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Remedii pentru scaderea nivelului de colesterol

Remedii pentru scaderea nivelului de colesterol
Ce faci daca esti o persoana gurmanda, dar ai un nivel ridicat al colesterolului? Specialistii in nutritie prezinta cateva remedii de aplicat in bucatarie si cateva sfaturi pentru cumparaturi si mancarea servita la restaurant.


Fara grasimi saturate de origine animala
Persoanele care au un nivel ridicat de colesterol rau (lipoproteine cu densitate mica sau LDL), trebuie sa evite grasimile saturate de origine animala: branzeturi, mezeluri, smantana, unt. Diminuarea consumului acestora duce, automat, la scaderea nivelului de colesterol rau.

Ce ulei e recomandat pentru gatit

Desi este de preferat untului, uleiul este un aliment gras si plin de calorii, deci nu faceti abuz. Pentru gatit foloseste ulei de origine vegetala, de preferat de masline, soia, floarea soarelui, rapita. Evitati uleiul de palmier, care, desi este de origine vegetala, contine acizi grasi saturati (grasimi rele) in proportie de 50%, spre deosebire de celelalte uleiuri (5% - 15%).

Consuma peste
Inlocuieste carnea de pui, vita, porc sau vanat cu carnea de peste, mult mai sanatoasa, in special ton, macrou, ansoa, sardine: acesti pesti contin grasimi bune, mai ales Omega 3, benefic pentru aparatul cardiovascular. Daca mancati frecvent la restaurant sau la cantina, faceti-va un obicei din a comanda peste - ideal, de doua trei ori pe saptamana. Contine grasimi bune, spre deosebire de carnea rosie, si cel mai adesea este acompaniat de legume sau orez, deci nu are multe calorii.

Gateste mai sanatos
Desi legumele sau carnea sunt delicioase preparate cu unt sau smantana, exista numeroase moduri de a prepara bucatele astfel incat sa fie usoare si sa incante papilele gustative. Legumele se pot gati pe baie de aburi, innabusit, la cuptor, fara grasimi. Acestea se pot carameliza ulterior intr-o tigaie antiaderenta si orna cu felii de lamaie, piper, usturoi, ierburi fine, condimente.

Ce produse lactate sunt bune
Produsele lactate sunt foarte bogate in grasimi rele. Cu toate acestea, pentru un aport regulat de calciu dar si scaderea nivelului de colesterol, se recomanda laptele si produsele lactate degresate si semidegresate. In ceea ce priveste iaurturile, sunt recomandate cele cu 0% grasimi. Ideal, oricum, ar fi ca grasimile saturate sa nu depaseasca 2%.

Citeste eticheta fiecarui produs!
Produsele alimentare aflate la reduceri nu sunt intodeauna mai putin bune pentru sanatate. Trebuie sa invatati sa cititi etichetele, la inceput va fi destul de dificil, dar cu timpul poate deveni o buna practica. La ce trebuie sa fi atenta:
- procentul total de grasimi: maximum 2% materii grase;
- produsul nu trebuie sa contina ulei de palmier sau grasimi hidrogenate.
De asemenea, evita sa cumperi mancare gatita, de obicei contine multe grasimi si sare in exces.

Evita dulciurile si grasimile hidrogenate
Pentru a ajunge la scaderea nivelului de colesterol, evita raionul de dulciuri care, in general, sunt pline de grasimi, mai ales de grasimi ascunse. Cele mai nocive sunt grasimile hidrogenate (de ex., ulei de palmier hidrogenat). Hidrogenarea este un procedeu industrial care are ca scop cresterea consistentei uleiurilor si a termenului de valabilitate. Compozitia grasimilor dintr-un ulei partial hidrogenat nu este aceeasi cu cea a unui ulei presat la rece.

Plimbarea pentru o buna digestie
Plimbarile sau exercitiile de rezistenta sunt la fel de importante ca regimul alimentar pentru scaderea nivelului de colesterol rau. In plus, miscarea este benefica pentru prevenirea cresterii in greutate, a diabetului, a maladiilor cardiovasculare etc. Este recomandata efectuarea unor exercitii fizice de intensitate moderata zilnic, timp de macar un sfert de ora.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scaderea

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre nivelului

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre colesterol

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre rau

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre grasimi

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0