Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Restructurari de personal: Comisia de Supraveghere a Asigurarilor isi va reduce cu 10% numarul de salariati

Restructurari de personal: Comisia de Supraveghere a Asigurarilor isi va reduce cu 10% numarul de salariati
Comisia de Supraveghere a Asigurarilor a anuntat ca va reduce, de la 1 decembrie, numarul de directii de la 28 la 12, iar numarul angajatilor va fi scazut cu pana la 10%, masurile fiind insotite si de restrangerea cheltuielilor cu personalul. La finele anului 2010, institutia avea 163 de salariati in sediul central si reprezentantele regionale, cu un angajat mai putin decat in 2009, potrivit datelor din raportul anual al institutiei. Potrivit informatiilor vehiculate in presa, presedintele institutiei castiga lunar aproximativ 30.000 de euro.


"In scopul compatibilizarii obiectivelor strategice ale CSA cu actualul sistem european de supraveghere a pietelor financiare si de trecere la noul regim de solvabilitate, Solvency II, autoritatea a procedat la adoptarea unei noi structuri organizatorice. Astfel, dintr-un numar de 28 de directii (...), noua structura va cuprinde numai 12 directii de specialitate si va intra in vigoare incepand cu 1 decembrie", se arata intr-un comunicat al CSA.

Noua structura organizatorica a fost aprobata marti de catre Consiliul Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor (CSA) si va fi disponibila in cel mai scurt timp pe website-ul CSA, www.csa-isc.ro, se precizeaza in comunicat.

In aceeasi sedinta, conducerea CSA a analizat si rezultatele auditului intern care a fost demarat la inceputul lunii trecute, in scopul evaluarii veniturilor si cheltuielilor la momentul preluarii mandatelor de catre noii membri ai Consiliului CSA.

"Rezultatele auditului intern au reliefat nevoia restructurarii organizatorice si aplicarea unor masuri de reducere a cheltuielilor. Prin urmare, CSA va avea o structura simplificata, care impune si o reducere de personal cu pana la 10%. Pe fondul scaderii primelor subscrise in primul semestru cu peste 7% la nivelul pietei de asigurari, Consiliul CSA a hotarat reducerea cheltuielilor totale, in principal prin reducerea cheltuielilor cu personalul", se mai spune in comunicat.

Veniturile Comisiei in 2010 s-au ridicat la 59,24 milioane de lei, din care cele din taxe au totalizat 51,53 milioane de lei. Cheltuielile totale ale institutiei au insumat 54,1 milioane de lei, din care cheltuielile curente au atins 50,01 milioane de lei.

Deciziile privind noua structura organizatorica si masurile de reducere a cheltuielilor vor fi puse in aplicare prin rectificarea bugetului CSA, atat pentru ultimul trimestru al acestui an, cat si in proiectul de buget pe anul 2012.

"Consiliul CSA a luat decizia adoptarii unei noi structuri organizatorice astfel incat aceasta sa raspunda celor doua obiective majore ale autoritatii de supraveghere: apararea drepturilor asiguratilor si promovarea stabilitatii pietei de asigurari din Romania. Noua structura organizatorica include si o directie de protectie a consumatorilor de asigurari, care va fi in contact direct atat cu asiguratii, cat si cu asiguratorii. Comisiei ii revine un rol esential in consolidarea increderii in industria de asigurari, care se va concretiza printr-o schimbare semnificativa in modul de actiune pe segmentul supravegherii si al reglementarii", a declarat presedintele CSA, Constantin Buzoianu.

CSA este singura autoritate imputernicita prin lege cu atributii de autorizare, supraveghere prudentiala si control a activitatii de asigurare in Romania, precum si cu atributii de emitere a normelor de aplicare a legii.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre csa

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cheltuieli

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre structura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre comisia

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reducere

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0