Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Reteta BIO: Dulceata de catina

Reteta BIO: Dulceata de catina
Reteta BIO: Dulceata de catina
LifestyleStil de viata ECO

Fructele de catina pot fi consumate proaspete sau congelate si pot fi incluse in diverse preparate culinare. Catina este o planta medicinala recomandata pentru afectiuni precum ulcerul gastric si duodenal, diaree, reumatism, alergii, urticarie, etc. Iata o reteta bio de dulceata de catina!


Catina contine o gama variata de vitamine necesare organismului (A, B, E, K, P) si minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu, betacaroten, pectina.
Stiai ca fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele?
Este un adjuvant puternic in tratarea afectiunilor oftalmologice, coronariene, hipertensiunii arteriale si a gingivitelor. Uleiul de catina contine de 10 ori mai mult caroten decat morcovul si este utilizat in industria farmaceutica, alimentara si cosmetica.
Iti voi prezenta astazi o reteta BIO de dulceata de catina.
Ingrediente:
- 1 kg boabe de catina;
- 800 g zahar;
- 700 ml apa.

Consumul ceaiului de catina are mai multe beneficii pe care le poti gasi aici

Preparare Dulceata de catina
1. Se spala bine fructele de catina.
2. Se prepara un sirop din apa si zahar care se fierba circa un sfert de ora. Dupa ce se leaga siropul, se adauga fructele de catina si se amesteca din cand in cand.
3. Se ia spuma de deasupra.
4. Se lasa la fiert pana cand este bine legata si are o nuanta de portocaliu-inchis.
5. Dupa ce se raceste, dulceata de catina se pune in borcane inchise ermetic si se depoziteaza in camara.
Este foarte sanatoasa si se poate consuma la micul dejun.
Incerci si tu aceasta reteta de dulceata de catina?

Pentru cei interesati de aceasta planta pot afla mai multe informatii din articolele urmatoare despre cum se cultiva catina si metodele de inmultire precum si afectiunile tratate in mod natural. 




Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.17 din 5 - 29 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre catina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina c

Spune-ne opinia ta despre "Reteta BIO: Dulceata de catina"



4 - 3 =

Cele mai citite articole

Vitamina C este un factor important in procesul de pierdere in greutate, reprezinta un puternic ...
Pe langa faptul ca este inestetica, grasimea abdominala este un factor de risc pentru diabet si ...
Cresterea in greutate favorizeaza acumularea depozitelor de grasime in organism. Acestea pot afecta ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cizmele de cauciuc sunt foarte bune pentru zilele ploioase, dar o alternativa foarte buna sunt si ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton