Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Reteta BIO: Dulceata de catina

Reteta BIO: Dulceata de catina
Reteta BIO: Dulceata de catina

Fructele de catina pot fi consumate proaspete sau congelate si pot fi incluse in diverse preparate culinare. Catina este o planta medicinala recomandata pentru afectiuni precum ulcerul gastric si duodenal, diaree, reumatism, alergii, urticarie, etc. Iata o reteta bio de dulceata de catina!


Catina contine o gama variata de vitamine necesare organismului (A, B, E, K, P) si minerale precum calciu, magneziu, fier, potasiu, betacaroten, pectina.
Stiai ca fructul de catina contine de doua ori mai multa vitamina C decat macesul si de 10 ori mai mult decat citricele?
Este un adjuvant puternic in tratarea afectiunilor oftalmologice, coronariene, hipertensiunii arteriale si a gingivitelor. Uleiul de catina contine de 10 ori mai mult caroten decat morcovul si este utilizat in industria farmaceutica, alimentara si cosmetica.
Iti voi prezenta astazi o reteta BIO de dulceata de catina.
Ingrediente:
- 1 kg boabe de catina;
- 800 g zahar;
- 700 ml apa.

Consumul ceaiului de catina are mai multe beneficii pe care le poti gasi aici

Preparare Dulceata de catina
1. Se spala bine fructele de catina.
2. Se prepara un sirop din apa si zahar care se fierba circa un sfert de ora. Dupa ce se leaga siropul, se adauga fructele de catina si se amesteca din cand in cand.
3. Se ia spuma de deasupra.
4. Se lasa la fiert pana cand este bine legata si are o nuanta de portocaliu-inchis.
5. Dupa ce se raceste, dulceata de catina se pune in borcane inchise ermetic si se depoziteaza in camara.
Este foarte sanatoasa si se poate consuma la micul dejun.
Incerci si tu aceasta reteta de dulceata de catina?

Pentru cei interesati de aceasta planta pot afla mai multe informatii din articolele urmatoare despre cum se cultiva catina si metodele de inmultire precum si afectiunile tratate in mod natural. 




Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.08 din 5 - 45 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre catina

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre vitamina c

Spune-ne opinia ta despre "Reteta BIO: Dulceata de catina"



1 + 6 =


Ce au spus ceilalti utilizatori despre "Reteta BIO: Dulceata de catina"

Dorin tudoreanu @ 18-Aug-2017
"Nu prea e bio dacă adăugați apa. Fructele spălate le amestecați cu zahăr și zeama stoarsă de la 1-2 lamai în funcție de cantitate. Fructele astfel ,,tratate,, le lăsați până a doua zi sa se odihnească,adică să lase suc,apoi le puneți la foc mic câteva minute,mestecând .După ce sunt acoperite de suc fierbeți la foc mic spumând cca 1 ora,până când capătă consistența dorită. După gust de pot adăuga feliute de lămâie,baton de vanilie,scorțișoară etc Pofta buna!"

Cele mai citite articole

Despre infectiile urinare este important de stiut ca apar atunci cand tractul urinar este invadat ...
Cei care lucreaza in industria beauty stiu foarte bine ca ar da faliment daca reprezentantele ...
Te intrebi la final de luna pe ce ai cheltuit banii? Daca ai raspuns afirmativ, atunci ai nevoie de ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Bună ziua am un băiețel de 3ani când sta concentrat la tv sau la ...
Excelent!
APC este un entitate birocratica care trbuie desfintata pt ca nu are rol de preventie.Gargara pe ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton