Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Reteta de mucenici moldovenesti

Reteta de mucenici moldovenesti
de la 2015-03-04
Reteta de mucenici moldovenesti

Romanii sarbatoresc pe 9 martie Sarbatoarea Sfintilor 40 de Mucenici, iar traditia spune ca femeile gatesc mucenicii, iar barbatii beau 40 de pahare de vin.


Mucenicii pe care ii gatim astazi reprezinta o ofranda adusa sacrificiului celor 40 de ostasi crestini, aflati in slujba imparatului roman Licinius. Alte legende mai spun ca de Ziua Sfintilor 40 de Mucenici este pacat sa muncim.

Va prezentam o reteta de mucenici moldovenesti:
Aveti nevoie de:
Aluat:
1 kg faina
20 g drojdie
1 litru de apa
1 praf de sare
Glazura:
2 oua
1 cana zahar alb/miere
1 cana apa
250 g nuci macinate
Cum se face:
Incepeti prin prepararea unui aluat moale din faina, drojdie si apa, pe care il framantati 15-20 de minute, iar apoi il acoperiti si il lasati intr-un vas la crescut pentru o ora.
Apoi, incercati sa formati bucatele de aluat de forma cifrei 8, de lungimea palmei si de 2 cm grosime. Pe masura ce pregatiti formele, asezati-le in tava, unde le veti lasa apoi inca jumatate de ora sa creasca.
Stropiti-le apoi cu o pensula inmuiata in ou si bagati-le la cuptor pentru aproximativ jumatate de ora, pana se rumenesc.
In acest timp veti fierbe intr-un vas  siropul din apa si zahar/miere pe care il veti intinde cu pensula peste mucenici dupa ce s-au racit. Presarati apoi si nuca macinata.
Pofta buna!



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

    Cele mai citite articole

    Stresul este denumit si boala secolului, afectiunea care ne marcheaza pe cei mai multi dintre noi, ...
    Increderea in sine si in fortele proprii este cea mai importanta abilitate pe care trebuie sa ...
    Somnul are un rol hotarator in starea de sanatate a organismului, iar de multe ori, din cauza ...

    Comentarii articole

    Spune-ti parerea
    Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
    Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
    Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
    Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

    17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

    Citeste zilnic GRATUIT totul
    despre sanatate, frumusete, stil!

    Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
    Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
    0