Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Reteta de Paste: Pasca cu branza si stafide

Reteta de Paste: Pasca cu branza si stafide
Reteta de Paste: Pasca cu branza si stafide

Iata o reteta de pasca cu branza si stafide care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Vezi mai jos cum se prepara!


Pasca cu branza si stafide este un desert care nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Iata care sunt ingredientele necesare pentru aceasta reteta
Ingrediente pentru aluat:
- 100 g unt;
- 150 g faina;
- 80 g zahar;
- 3 galbenusuri;
- 1 ceasca smantana;
- 30 g drojdie;
- 1 pliculet de zahar vanilat;
- un varf de sare.
Umplutura:
-  1/2 kg branza de vaci;
- 100 g unt;
- 5 galbenusuri;
- 150 g smantana;
- 200 g zahar;
- 100 g stafide;
- 100 g faina;
- 1 esenta de rom;
- 1 plic zahar vanilat;
-  un varf de sare.
Decor:
- 1 ou;
- 3 linguri ulei;
- 50 g zahar.
Pasca cu branza si stafide - modalitate de preparare
Drojdia se inmoaie in putina apa calduta, se adauga faina, galbenusurile, zaharul, untul si smantana, zaharul vanilat si se framanta bine pana se dezlipeste de pe mana. Coca obtinuta se lasa la crescut aproximativ 15-20 de minute (pana isi dubleaza volumul) in vasul in care a fost framantata. Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 2 bucati egale. Intindem o foaie subtire pe care o punem apoi intr-o forma rotunda de copt. Forma de copt o puteti unge cu unt sau ulei si daca doriti puteti folosi si hartie de copt.
Cea de-a doua parte din aluat o impartim in 3 bucati din care realizam o impletitura pe care o vom aseza peste foaia de aluat, de jur imprejur, iar in mijloc se aseaza umplutura pe care o preparam in felul urmator: amestecam branza cu untul, adaugam galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, smantana, stafidele si praful de sare. Faina se adauga treptat pana se omogenizeaza compozitia.
Aluatul impletit de pe margine se unge cu un amestec format din ulei, ou si zahar.
Pasca se tine in cuptorul incins aproximativ 35-40 de minute.
Pofta buna!

Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Spune-ne opinia ta despre "Reteta de Paste: Pasca cu branza si stafide"



1 + 6 =

Cele mai citite articole

Cheesecake-ul cu blat de biscuiti este un desert usor de preparat si foarte gustos. Dar cea mai ...
Constipatia este o problema de natura gastrointestinala comuna, dar acest lucru nu inseamna ca ar ...
Indiferent ca te implici mai mult ori mai putin intr-o relatie, hotararea de a incheia legatura ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Va rog sa dati si cateva retete cu cartofi dulcI ,daca tot vorbiti despre ei.Mod de preparare prin ...
Este o masca nemaipomenita, chiar avem nevoie impotriva punctelor negre,pori deschisi plus ...
Este o masca nemaipomenita, chiar avem nevoie impotriva punctelor negre,pori deschisi plus ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton