Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Reteta de Paste: Pasca cu branza si stafide

Reteta de Paste: Pasca cu branza si stafide
Reteta de Paste: Pasca cu branza si stafide

Iata o reteta de pasca cu branza si stafide care nu trebuie sa lipseasca de pe masa de Paste. Vezi mai jos cum se prepara!


Pasca cu branza si stafide este un desert care nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Iata care sunt ingredientele necesare pentru aceasta reteta
Ingrediente pentru aluat:
- 100 g unt;
- 150 g faina;
- 80 g zahar;
- 3 galbenusuri;
- 1 ceasca smantana;
- 30 g drojdie;
- 1 pliculet de zahar vanilat;
- un varf de sare.
Umplutura:
-  1/2 kg branza de vaci;
- 100 g unt;
- 5 galbenusuri;
- 150 g smantana;
- 200 g zahar;
- 100 g stafide;
- 100 g faina;
- 1 esenta de rom;
- 1 plic zahar vanilat;
-  un varf de sare.
Decor:
- 1 ou;
- 3 linguri ulei;
- 50 g zahar.
Pasca cu branza si stafide - modalitate de preparare
Drojdia se inmoaie in putina apa calduta, se adauga faina, galbenusurile, zaharul, untul si smantana, zaharul vanilat si se framanta bine pana se dezlipeste de pe mana. Coca obtinuta se lasa la crescut aproximativ 15-20 de minute (pana isi dubleaza volumul) in vasul in care a fost framantata. Dupa ce aluatul a crescut, il impartim in 2 bucati egale. Intindem o foaie subtire pe care o punem apoi intr-o forma rotunda de copt. Forma de copt o puteti unge cu unt sau ulei si daca doriti puteti folosi si hartie de copt.
Cea de-a doua parte din aluat o impartim in 3 bucati din care realizam o impletitura pe care o vom aseza peste foaia de aluat, de jur imprejur, iar in mijloc se aseaza umplutura pe care o preparam in felul urmator: amestecam branza cu untul, adaugam galbenusurile, zaharul, zaharul vanilat, esenta de rom, smantana, stafidele si praful de sare. Faina se adauga treptat pana se omogenizeaza compozitia.
Aluatul impletit de pe margine se unge cu un amestec format din ulei, ou si zahar.
Pasca se tine in cuptorul incins aproximativ 35-40 de minute.
Pofta buna!

Sursa foto: www.sxc.hu


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre desert

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre paste

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre

Spune-ne opinia ta despre "Reteta de Paste: Pasca cu branza si stafide"



8 + 9 =

Cele mai citite articole

Ai probleme cu caderea podoabei capilare? Radacina se regenereaza greu, iar firele si-au pierdut ...
Femeile viseaza inca din copilarie la o nunta si la un sot ca in povesti, insa viata ofera lectii ...
Pentru multi parinti din Romania, mersul la psiholog reprezinta una dintre ultimele solutii pe care ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Zincul intervine in activitatea a peste 200 de enzime care actioneaza in corpul uman. Acesta ...
Îmi doresc dar nu cred că voi reusi cu vânzarea acestor ...
CUPTOR CU MICROUNDE. UNDE TRAITI FRATILOR. CUPTORUL CU MICROUNDE = MOARTE CURATA. RUSI DIN 1976 NU ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0