Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Reteta de salam de biscuiti

Reteta de salam de biscuiti
Reteta de salam de biscuiti

Vrei sa pregatesti ceva dulce, insa esti lipsita de inspiratie? Noi iti vom spune cum poti prepara una dintre cele mai delicioase deserturi: salamul de biscuiti.


Daca simti nevoia sa te rasfeti cu ceva bun, te sfatuim sa incerci reteta de salam de biscuti. Nu ai nevoie de ingrediente scumpe pentru a pregati acest desert.

Dupa preferinte se poate adauga in compozitie rahat turcesc, migdale sau nuca macinata, fructe uscate (stafide, merisoare goji, etc), fulgi de ciocolata, coaja de portocala. Vei vedea ca nu este deloc complicat sa il prepari.

Ingrediente pentru salam de biscuiti:

- 500 g biscuiti populari;
- 2 linguri cacao;
- 150 g unt;
- 200 ml lapte;
- 100 g zahar;
- 2 plicuri de zahar vanilat;
- o esenta de rom;
- nuca de cocos pentru decor;
- 100 de grame rahat (optional);
- 50 g stafide (optional).

Salam de biscuiti: mod de preparare

Mai intai maruntim biscutii (fie cu mana, fie la robot de bucatarie, cum iti este mai usor). Atentie, daca folosesti robotul sa nu ii maruntesti prea tare!

Intr-o craticoara pusa pe foc adaugam laptele si untul taiat cubulete. Lasam compozitia la foc mic si amestecam pana in momentul in care untul s-a topit. Adaugam zaharul, cacaua si amestecam energic pentru a omogeniza compozitia.

Luam compozitia de pe foc si o lasam sa se raceasca, apoi o rasturnam intr-un bol pentru a putea amesteca totul. Punem biscutii maruntiti si incorporam.

Pe blatul de lucru aranjam o folie de aluminiu sau de plastic peste care presaram nuca de cocos si rasturnam compozitia. Rulam si modelam sub forma de salam si strangem foarte bine capetele (trebuie sa fie compact pe toata lungimea sa) si il dam la frigider pentru 3-4 ore pentru a se lega compozitia.

Daca tii post, poti inlocui untul cu margarina si laptele cu apa.

Dupa ce s-a intarit, desfacem folia, presaram salamul cu nuca de cocos sau zahar pudra si servim.


Sursa foto: www.youne.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.25 din 5 - 6 voturi.

Spune-ne opinia ta despre "Reteta de salam de biscuiti"



6 - 5 =

Cele mai citite articole

Rolul unei relatii de cuplu este de a-ti oferi senzatia de siguranta si de afectiune. Daca legatura ...
O treime din populatia Romaniei fumeaza, cei mai multi dintre ei avand varsta cuprinsa intre 26 si ...
Sezonul rece parca ar fi sinonim cu raceala si gripa. Nici nu se instaleaza bine si deja te ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Deficiența de Zinc poate fi fatală. Prea puțini știu cât ...
Eficienta zincului se extinde si in tratarea dermatitei si a acneei. Cresterea normala a unghiilor ...
Castravetele amar este o leguma minune eu folosesc. vand seminte castravete/ceai dau si retete este ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0