Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Reteta pentru sos olandez

Reteta pentru sos olandez
Reteta pentru sos olandez

Sosul olandez se numara printre sosurile de baza ale bucatariei internationale. Se aseamana cu o maioneza calda si are o culoare placuta, galbena. Se potriveste de minune cu legume (fasole verde, sparanghel, broccoli, etc), peste sau pui.


Sosul olandez este unul dintre sosurile de baza ale bucatariei internationale. Se aseamana cu o maioneza, iar in timp ce se raceste se ingroasa.
Trebuie sa va spun ca nu este o retea simpla si orice greseala poate duce la taierea sosului, deci este bine sa aveti la indemana toate ingredientele. Dupa ce ati pus vasul pe foc la bain-marie trebuie sa amestecati continuu cu telul in acelasi sens, ca la maioneza.
Pentru aceasta reteta se poate folosi si piper negru dar pentru aspect este mai potrivit cel alb.
Desi este mai dificil de pregatit, respectand pasii de mai jos, sosul nu se va taia.
Ingrediente:
- 2 galbenusuri;
- 100 g unt topit;
- un varf de cutit de sare;
- o lingura cu zeama de lamaie;
- un varf de cutit de piper alb.
Cum se prepara sosul olandez:
Incepem reteta prin a separa albusurile de galbenusuri. Punem o cratita cu apa pe foc iar deasupra asezam un castron metalic sau un vas termorezistent in care adaugam galbenusurile si sarea. Amestecam cu telul pana devin spumoase. Dam focul mic avand grija ca apa sa fie fierbinte, dar sa nu dea in clocot.
Mare atentie, apa nu trebuie sa atinga vasul cu galbenusuri!
Separat, intr-o cratita, topim untul la foc mic. In timp ce amestecam cu telul in galbenusuri, punem cate putin din untul topit pana se incorporeaza (ca la maioneza). Este foarte important sa amestecam in acelasi sens.
Sosul se va ingrosa in cateva secunde. Luam bolul de pe baia de aburi, adaugam zeama de lamaie si potrivim de sare si piper alb macinat.
In cazul in care sosul s-a taiat, luam vasul termorezistent de pe foc, adaugam 1-2 lingurite de apa rece si batem bine cu telul.
Sosul olandez se serveste cu legume, peste sau pui.

Sursa foto: pinterest.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre galbenusuri

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre unt

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zeama de lamaie

Spune-ne opinia ta despre "Reteta pentru sos olandez"



8 - 6 =

Cele mai citite articole

Ai probleme cu caderea podoabei capilare? Radacina se regenereaza greu, iar firele si-au pierdut ...
Femeile viseaza inca din copilarie la o nunta si la un sot ca in povesti, insa viata ofera lectii ...
Pentru multi parinti din Romania, mersul la psiholog reprezinta una dintre ultimele solutii pe care ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Zincul intervine in activitatea a peste 200 de enzime care actioneaza in corpul uman. Acesta ...
Îmi doresc dar nu cred că voi reusi cu vânzarea acestor ...
CUPTOR CU MICROUNDE. UNDE TRAITI FRATILOR. CUPTORUL CU MICROUNDE = MOARTE CURATA. RUSI DIN 1976 NU ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0