Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Reteta zilei: Burger facut in casa

Reteta zilei: Burger facut in casa
de la 2015-05-27
Reteta zilei: Burger facut in casa

Burgerii au intrat rapid in topul preferintelor culinare ale romanilor care obisnuiesc sa serveasca masa in oras. Tocmai pentru ca oferta este bogata si fiecare restaurant in parte are o reteta personalizata, avem de unde alege, insa oricine stie ca mancare mai buna sau mai sanatoasa ca cea facuta chiar la noi in bucatarie nu exista.


Tocmai din acest motiv va incurajez sa renuntati la burgerii din comert, care de multe ori au preturi destul de piperate si sa ii gatiti chiar la voi acasa!

Reteta burger facut in casa:

Aveti nevoie de:
250 gr. carne de vita
6 chifle
1 salata iceberg
2 rosii
2 castraveti murati
4 ciuperci potrivite
1 ceapa rosie
6 felii de cascaval/branza taiate subtire
2 linguri de mustar
1 iaurt semidegresat


Cum se face:
Carnea de vita fie o cumparati tocata, fie o tocati acasa si o condimentati dupa gust: sare, piper, busuioc sau orice alt condiment este pe gustul dvs. Taiati ciupercile marunt, marunt si amestecati-le cu carnea. Lasati-le intr-un vas jumatate de ora, astfel incat sa isi traga condimentele, iar apoi, formati din intreaga compozitie niste chiftelute mai mari si mai groase decat cele normale.

Asezati chiftelele pe o foaie de cupt in tava de la cuptor si lasati-le rumenit. Intre timp, feliati ceapa, rosiile, castravetii si rupeti foile de salata.

Prajiti chiflele putin, pe ambele parti, iar apoi adaugati compozitia in interiorul lor: frunza de salata, chifteluta, felia de branza/cascaval, iar apoi cateva inele de ceapa, bucatile de rosii si castravetii. Puteti introduce cateva scobitori in chifle, astfel incat sa mentina ingredientele asezate in forma initiala.

Introduceti apoi burgerii la cuptor pentru cateva minute, pana se topeste usor branza/cascavalul. Daca vreti, puteti apoi sa adaugati peste compozitie diverse sosuri, fie din comert, fie facute in casa. Va recomand o combinatie simpla, care inlocuieste maioneza din comert: puneti un iaurt intr-un bol micut, adaugati doua linguri de mustar, sare si piper dupa gust si amestecati bine.

Optional, puteti pregati in paralel si o portie de cartofi taranesti, pentru a completa reteta.




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre burger

Spune-ne opinia ta despre "Reteta zilei: Burger facut in casa"



8 + 8 =

Cele mai citite articole

In momentul in care vremea se raceste sau se incalzeste brusc, foarte multe persoane acuza dureri ...
Sistemul nostru imunitar este mai slab sau mai puternic in functie de sezon, iar meniul nostru ...
Potrivit unei noi cercetari, bauturile dietetice sunt responsabile de aparitia obezitatii si a ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Uneori imi pare ca acesti copii sunt dotati cu un alt fel de creier. I-am observat si ca parinte si ...
Caut articole care sa spuna mai mult decat du-te la psiholog. Parintii au nevoie si de sfaturi ...
ce opinie sa am daca acum citesc articolul.o parere foarte buna ,buna ,proasta sau foarte proasta ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton