Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Reteta zilei: Mazare cu bacon si cus-cus

Reteta zilei: Mazare cu bacon si cus-cus
de la 2016-06-16
Reteta zilei: Mazare cu bacon si cus-cus

Vorbeam in pauza de masa cu colegele de birou si ma intrebau ce am de gand sa mai gatesc diseara. Chiar eram in pana de idei, pana mi-am amintit de o reteta speciala, pe care nu am mai incercat-o de ceva vreme: mazare cu bacon si cus-cus.


Delicioasa, rapid de preparat si nici nu necesita prea multe ingrediente! Ce iti poti dori mai mult?

Ai nevoie de:
500 grame mazare
200 grame cus-cus
150 grame bacon
1 ceapa verde/rosie
1 lamaie
100 grame telemea
500 ml apa
patrunjel, sare, piper

Cum se face:
Vei incepe prin a rumeni bacon-ul intr-o tigaie fara ulei, iar apoi vei cali ceapa, tocata marunt, in grasimea ramasa de la bacon. Puteti adauga si putina zeama stoarsa de la o lamaie.

Dupa ce se inmoaie ceapa, adaugati cus-cus-ul  si rumeniti-l usor. Condimentati dupa gust cu sare, piper, adaugati 500 ml de apa si amestecati bine.

Cand apa incepe sa fiarba puteti adauga mazarea si lasati la fiert cu capacul pus. Lasati la fiert 10-15 minute, timp in care amestecati destul de des, astfel incat sa nu se lipeasca cus-cus-ul.

Adaugati sare, piper, zeama de lamaie si patrunjel dupa gust.

Radeti deasupra telemeaua rasa si bucurati-va de un preparat delicios.

Pofta buna!




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 6 voturi.

Spune-ne opinia ta despre "Reteta zilei: Mazare cu bacon si cus-cus"



5 - 2 =

Cele mai citite articole

Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Dietele de slabire sunt cele mai cautate metode de a scapa de kilogramele nedorite acumulate. ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0