Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Reteta zilei: Mazare cu bacon si cus-cus

Reteta zilei: Mazare cu bacon si cus-cus
de la 2016-06-16
Reteta zilei: Mazare cu bacon si cus-cus

Vorbeam in pauza de masa cu colegele de birou si ma intrebau ce am de gand sa mai gatesc diseara. Chiar eram in pana de idei, pana mi-am amintit de o reteta speciala, pe care nu am mai incercat-o de ceva vreme: mazare cu bacon si cus-cus.


Delicioasa, rapid de preparat si nici nu necesita prea multe ingrediente! Ce iti poti dori mai mult?

Ai nevoie de:
500 grame mazare
200 grame cus-cus
150 grame bacon
1 ceapa verde/rosie
1 lamaie
100 grame telemea
500 ml apa
patrunjel, sare, piper

Cum se face:
Vei incepe prin a rumeni bacon-ul intr-o tigaie fara ulei, iar apoi vei cali ceapa, tocata marunt, in grasimea ramasa de la bacon. Puteti adauga si putina zeama stoarsa de la o lamaie.

Dupa ce se inmoaie ceapa, adaugati cus-cus-ul  si rumeniti-l usor. Condimentati dupa gust cu sare, piper, adaugati 500 ml de apa si amestecati bine.

Cand apa incepe sa fiarba puteti adauga mazarea si lasati la fiert cu capacul pus. Lasati la fiert 10-15 minute, timp in care amestecati destul de des, astfel incat sa nu se lipeasca cus-cus-ul.

Adaugati sare, piper, zeama de lamaie si patrunjel dupa gust.

Radeti deasupra telemeaua rasa si bucurati-va de un preparat delicios.

Pofta buna!




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.4 din 5 - 5 voturi.

Spune-ne opinia ta despre "Reteta zilei: Mazare cu bacon si cus-cus"



2 - 1 =

Cele mai citite articole

Supele si ciorbele instant sunt semipreparate cu o valoare nutritiva foarte scazuta, cu un continut ...
Dimineata este cea mai importanta perioada din zi deoarece, in functie de starea psihica pe care ...
Merisoarele sau afinele rosii au efecte antiseptice, astringente si sunt un bun antibiotic. Acestea ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
va rog sa ne spuneti cum se face usturoiul copt? In ulei sau la cuptor fara nimic, ce durata se ...
Eu am o relatie de 3 ani si avem ampreuna si un copil.Nu stiu de ce se tot cearta cu mine cand el ...
Par a fi interesante , o sa le folosesc numai de cat sper sa-mi fie de folos

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton