Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Reteta zilei: Placinta cu spanac

Reteta zilei: Placinta cu spanac
Reteta zilei: Placinta cu spanac

Spanacul contine fier, vitamina C si antioxidanti care incetinesc imbatranirea celulelor creierului. Aceasta leguma este cunoscuta pentru aportul la buna functionare a memoriei. Consuma cat mai des spanac: in salate, fiert la aburi sau in diverse mancaruri.


Spanacul usureaza digestia si te scapa de constipatie, combate anemia, oboseala si detoxifiaza organismul. Spanacul este o sursa de fier, de aceea ar fi bine sa nu lipseasca din dieta zilnica.
Iti propun astazi o reteta gustoasa si simplu de preparat: placinta cu spanac.
Ingrediente pentru aluat:
- 300 g faina;
- 2 oua (unul pentru aluat si altul pentru uns);
- ½ plic de drojdie uscata;
- 150 ml lapte;
- 1 lingura ulei;
- sare.
Compozitia:
- 250 g spanac proaspat;
- 100 g de branza rasa (sau cascaval);
- 1 ceapa;
- 1 lingura de ulei;
- 1 lingura gris;
- sare;
- piper;
- cimbru.
Placinta cu spanac - modalitate de preparare
Prima data se prepara aluatul amestecand toate ingredientele. Apoi aluatul se lasa sa cresca aproximativ 30 de minute.
Separat se pregateste compozitia. Ceapa se taie marunt si se caleste in uleiul incins. Se adauga spanacul, grisul si branza rasa si se amesteca bine pana se obtine o crema. La final de adauga sare, piper si cimbru.
Aluatul se intinde cu ajutorul unui sucitor si se pune compozitia de spanac. Se ridica doua colturi opuse ale aluatului peste umplutura, apoi se unesc si celelalte doua colturi.
Placinta cu spanac se pune intr-o tava unsa si tapetata cu faina si se unge cu ou. Se lasa la foc mediu aproximativ 40 de minute.
Se poate servi rece sau calda.
Pofta buna!


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.5 din 5 - 3 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spanac

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre reteta

Spune-ne opinia ta despre "Reteta zilei: Placinta cu spanac"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


7 + 8 =

Cele mai citite articole

Balonarea si gazele intestinale sunt semne ale organismului care indica faptul ca ai probleme cu ...
Nimic nu este mai rau decat sa ti se faca foame in mijlocul unei zile aglomerate. De aceea, trebuie ...
De curand, cercetatori de la Weizmann Institute of Science au inceput sa investigheze cai ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0