Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Reteta zilei: RATATOUILLE - garnitura ideala pentru friptura

Reteta zilei: RATATOUILLE - garnitura ideala pentru friptura
de la 2017-06-23
Reteta zilei: RATATOUILLE - garnitura ideala pentru friptura

Aveti invitati la masa si nu stiti cum sa ii impresionati? Un gratar este intotdeauna varianta cea mai la indemana, insa la garnitura v-ati gandit? In plus, trebuie sa luati in considerare un preparat si pentru persoanele care nu consuma carne.


Va recomandam o reteta speciala, ideala atat ca garnitura pentru friptura, cat si ca aliment de sine statator pentru vegetarieni: ratatouille - un mix de legume facute pe gratar sau la cuptor.

Aveti nevoie de:

- un dovleac
- o vanata
- 5 rosii potrivite
- 100 gr ciuperci
- 3 ardei grasi
- 3 cepe mari
- un ardei iute
- o capatana de usturoi

Reteta ratatouille: modalitate de preparare

Toate alimentele vor fi spalate bine si puse pe gratar  sau bagate intr-o tava la cuptor. Dovleacul si vanata sunt singurele pe care le veti felia subtire inainte, celelalte legume fiind pastrate intregi.

Decojiti ceapa si puneti-o prima la copt. Adaugati dovleacul si vanata feliate, iar apoi ardeii grasi, ciupercile si la final rosiile. Lasati-le sa se coaca bine, pana se inmoaie usor si prin o culoare usor aurie, iar apoi le scoateti intr-un vas mare.

Taiati toate legumele mici, decojiti rosiile cu grija, astfel incat sa nu pierdeti zeama, care da tot farmecul retetei. Adaugati sare si piper dupa gust si ardeiul iute taiat marunt.

Faceti un musdei simplu, doar cu sare, putin ulei si apa si adaugati deasupra.
In functie de preferinte, puteti adauga pentru aroma putin busuioc sau ierburi de provence.

Pofta buna!

Vezi aici si alte retete culinare>>




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.05 din 5 - 11 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre legume la gratar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre garnitura

Spune-ne opinia ta despre "Reteta zilei: RATATOUILLE - garnitura ideala pentru friptura"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


1 + 3 =

Cele mai citite articole

Ti se rup usor unghiile? Mainile tale dezvaluie multe lucruri despre sanatatea ta, mai ales daca ...
Deseori poate nu te gandesti la anxietate sau depresie ca la niste forme de afectiuni care trebuie ...
Micul dejun are un rol important deoarece iti da energia de care ai nevoie pentru a incepe ziua asa ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0