Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Reteta zilei: tocanita de vinete

Reteta zilei: tocanita de vinete
Reteta zilei: tocanita de vinete

Jamie Oliver ne surprinde cu noi retete culinare. De aceasta data va prezentam o reteta de tocanita de vinete care provine din sudul Italiei. Se mai numeste Caponata.


Pentru aceasta reteta recomandata de celebrul bucatar Jamie Oliver, avem nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 2 vinete mari, taiate bucati;
- 1 lingurita cu oregano uscat;
- sare, piper;
- ulei de masline;
- o ceapa rosie tocata marunt;
- 2 catei de usturoi taiati felii;
- 1 legatura de patrunjel;
- 2 linguri capere sarate;
- o mana masline verzi fara samburi;
- 2 linguri otet balsamic;
- 2 lingurite de migdale prajite, maruntite (optional);
- 5 rosii mari, tocate.

Cum se prepara tocanita de vinete:

Incinge o tigaie cu ulei de masline si caleste vinetele, apoi condimenteaza cu oregano, sare si piper.

Dupa 5 minute, dupa ce s-au rumenit vinetele, adauga ceapa, usturoi si patrunjel. Dupa preferinte, mai poti adauga ulei de masline daca mancarea ti se pare prea uscata. Pune apoi caperele scurse, maslinele fara samburi si otetul. Dupa ce otetul s-a evaporat, adauga rosiile si mai tine tigaia la foc mic pentru 15 minute.

Serveste cu migdale maruntite.

Pofta buna!

Foto: kelliesfoodtoglow.com
Sursa: jamieoliver.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.17 din 5 - 6 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre jamie oliver

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oregano

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre capere

Spune-ne opinia ta despre "Reteta zilei: tocanita de vinete"



7 - 4 =

Cele mai citite articole

Se zice ca “un mar pe zi tine medicul departe” si daca tinem cont de beneficiile pe care merele le ...
Anul 2018 a rasfatat cinefilii cu filme de Oscar si blockbustere, iar aceasta vara promite sa aduca ...
O piele mai tanara mentinuta pana la o varsta inaintata este visul oricarei femei. Poti invinge ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0