Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Retete culinare cu spanac, usor de preparat si extrem de sanatoase!

de Sunt Fericita la 2014-07-31
Retete culinare cu spanac, usor de preparat si extrem de sanatoase!
Spanacul este unul dintre cele mai sanatoase alimente din intreaga lume, alaturi de brocoli, andive, avocado, mazare, varza si multe alte legume si fructe verzi.




Iata cum puteti folosi spanac in fiecare zi, sub diverse forme de retete culinare simple, sanatoase, usor de preparat si extrem de gustoase:


1. Salata de spanac, rucola si sos rosu de lamaie

Aveti nevoie de cateva frunze de spanac, o mana de rucola, jumatate de sfecla rosie, o lamaie si doua linguri de ulei de masline.
Se rup frunzele de spanac, se amesteca cu rucola si apoi se adauga sosul rosu de lamaie. Lamaie se stoarce, se amesteca zeama rezultata cu uleiul de masine si cu sfecla data pe razatoare.


2. Supa crema de legume cu spanac.
Aveti nevoie de un morcov, jumatate de telina, o mana de mazare, un cartof si cateva frunze de spanac proaspat sau chiar congelate.
Legumele se maruntesc, se fierb maxim 30 de minute la foc mediu. Cand sunt gata, se lasa la racit si apoi se dau la blender. In supa crema rezultata se adauga cateva cuburi de spanac congelat sau cateva frunze de spanac tocate marunt.
Asta este tot, o supa genial de sanatoasa, usor de realizat, pe care o putem servi si ca supa de dieta.


3. Budinca de spanac. Iata inca o reteta culinara cu spanac, pe care o putem prepara cat ai bate din palme.
Ai nevoie de 200 de grame de paste, 300 de grame de spanac, 200 de grame de branza, 3 oua de gaina si 2 linguri de ulei de masline.
In mod intuitiv, vom fierbe pastele in apa cu putina sare. Cand sunt fierte, le lasam la racit si apoi le amestecam cu ouale batute, cu branza data pe razatoare si cu uleiul de masline.

Totul se adauga intr-un vas yenna si se da la cuptor la foc mediu. Cand budinca devine aurie si prinde pojghita, se poate scoate din cuptor si se poate servi cu un pahar de vin rose.

Sa aveti pofta!

sursa foto: www.care2.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre salata de spanac

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0