Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Retete culinare cu spanac, usor de preparat si extrem de sanatoase!

Retete culinare cu spanac, usor de preparat si extrem de sanatoase!
de la 2014-07-31
Retete culinare cu spanac, usor de preparat si extrem de sanatoase!

Spanacul este unul dintre cele mai sanatoase alimente din intreaga lume, alaturi de brocoli, andive, avocado, mazare, varza si multe alte legume si fructe verzi.




Iata cum puteti folosi spanac in fiecare zi, sub diverse forme de retete culinare simple, sanatoase, usor de preparat si extrem de gustoase:


1. Salata de spanac, rucola si sos rosu de lamaie

Aveti nevoie de cateva frunze de spanac, o mana de rucola, jumatate de sfecla rosie, o lamaie si doua linguri de ulei de masline.
Se rup frunzele de spanac, se amesteca cu rucola si apoi se adauga sosul rosu de lamaie. Lamaie se stoarce, se amesteca zeama rezultata cu uleiul de masine si cu sfecla data pe razatoare.


2. Supa crema de legume cu spanac.
Aveti nevoie de un morcov, jumatate de telina, o mana de mazare, un cartof si cateva frunze de spanac proaspat sau chiar congelate.
Legumele se maruntesc, se fierb maxim 30 de minute la foc mediu. Cand sunt gata, se lasa la racit si apoi se dau la blender. In supa crema rezultata se adauga cateva cuburi de spanac congelat sau cateva frunze de spanac tocate marunt.
Asta este tot, o supa genial de sanatoasa, usor de realizat, pe care o putem servi si ca supa de dieta.


3. Budinca de spanac. Iata inca o reteta culinara cu spanac, pe care o putem prepara cat ai bate din palme.
Ai nevoie de 200 de grame de paste, 300 de grame de spanac, 200 de grame de branza, 3 oua de gaina si 2 linguri de ulei de masline.
In mod intuitiv, vom fierbe pastele in apa cu putina sare. Cand sunt fierte, le lasam la racit si apoi le amestecam cu ouale batute, cu branza data pe razatoare si cu uleiul de masline.

Totul se adauga intr-un vas yenna si se da la cuptor la foc mediu. Cand budinca devine aurie si prinde pojghita, se poate scoate din cuptor si se poate servi cu un pahar de vin rose.

Sa aveti pofta!

sursa foto: www.care2.com




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre salata de spanac

Spune-ne opinia ta despre "Retete culinare cu spanac, usor de preparat si extrem de sanatoase!"



3 + 3 =

Cele mai citite articole

In momentul in care vremea se raceste sau se incalzeste brusc, foarte multe persoane acuza dureri ...
Sistemul nostru imunitar este mai slab sau mai puternic in functie de sezon, iar meniul nostru ...
Potrivit unei noi cercetari, bauturile dietetice sunt responsabile de aparitia obezitatii si a ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Uneori imi pare ca acesti copii sunt dotati cu un alt fel de creier. I-am observat si ca parinte si ...
Caut articole care sa spuna mai mult decat du-te la psiholog. Parintii au nevoie si de sfaturi ...
ce opinie sa am daca acum citesc articolul.o parere foarte buna ,buna ,proasta sau foarte proasta ...

Horoscop zilnic




Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Afla 25 Trucuri si Sfaturi de la specialisti din Germania
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit

Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton