Acest site foloseste cookie-uri. Apasati butonul alaturat pentru o navigare cat mai usoara.
Daca folositi acest site, sunteti de acord cu utilizarea cookie-urilor.
X Acest site foloseste Cookies.
Continuarea navigarii implica acceptarea lor. Detalii aici

Retete culinare inedite: Paine de casa cu linte rosie si masline

Retete culinare inedite: Paine de casa cu linte rosie si masline
de la 2014-11-12
Retete culinare inedite: Paine de casa cu linte rosie si masline

Astazi va prezentam una dintre cele mai inedite retete culinare. Este vorba despre o paine de casa facuta in stil turcesc - libanez. Este o paine pe care o putem consuma cu supa, ciorba acrita cu suc de lamaie , tocane, humus si chiar ca atare.


Interesant este faptul ca painea cu linte rosie si masline este extrem de hranitoare si poate tine loc de mic dejun sau cina. Discutam despre o cantitate impresionanta de fibre si proteine intr-o simpla felie de paine. Insa nu orice fel de paine...
Ingrediente:
Faina integrala 500 de grame
2 pumni de linte rosie
Drojdie o lingurita
O lingura de zahar
Ulei de masline
200 de grame de masline negre turcesti
Mod de preparare:

3 linguri de faina se amesteca cu drojdia, zaharul, apa calduta si uleiul de masline. Se amesteca bine si se lasa la umflat. Aceasta este maiaua. O lasam sa fermenteze la cald, intr-un bol de sticla (nu plastic, nu metal), acoperit cu un prosop langa o sursa de caldura. Pe calorifer sau langa aragaz puteti sa lasati maiaua sa fermenteze. Nu ii trebuie mai mult de 10-15 minute si veti observa ca incepe sa se umfle si sa faca mici bule de aer inauntru.
In tot acest timp se fierbe lintea rosie pana e gata. se strecoara si se lasa la racit.
Maslinele se separa de samburi si se taie marunt. Se scurg de apa lor.
Maiaua se amesteca intr-un bol incapator cu restul cantitatii de faina si cu apa calduta cat este nevoie ca sa se lucreze. Consistenta aluatului trebuie sa fie asemanatoare cu cea a aluatului de cozonac.
Cand aluatul este gata, il vom invalui in ulei de masline. Nu este nevoie de mai mult de 5-6 linguri de ulei de masline. Vrem sa fie bine patruns de ulei de masline extravirgin sau virgin, bine aromat.
In aluat se incorporeaza lintea rosie si maslinele taiate marunt. Se amesteca bine si apoi se formeaza mingiute de dimensiunea unei prune.
Se pun mingiutele de aluat in tava, pe hartie de copt. Se lasa la cuptor pana cand se rumenesc.
Se servesc cu humus, salata si ce mai vreti voi! Lasati-va creativitatea sa lucreze! Merita, garantat!
PS: Eu presez mingiutele de aluat pana cand devin asemanatoare unor turte. Presar deasupra seminte de chimen si anason turcesc. Aroma te invaluie complet si daca inchizi ochii pentru cateva secunde, iti poti imagina ca esti in marele bazar turcesc, acolo unde painea se prepara pe loc, proaspat, inconfundabil.
Sa aveti pofta!

sursa foto: naturalnoshing.wordpress.com



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Spune-ne opinia ta despre "Retete culinare inedite: Paine de casa cu linte rosie si masline"



3 + 10 =

Cele mai citite articole

Asa cum se intampla la fiecare sfarsit de an, ne gandim la cum va arata calendarul sarbatorilor ...
Nivelul de inteligenta al oamenilor a reprezentat din totdeauna o sursa de inspiratie buna pentru ...
Imediat ce se instaleaza sezonul rece si incepe sa scada temperatura, incepi sa observi ca ti se ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Daca e o vanzatoare angajata nici nu stie aceste aspecte despre haine.ea stie doar ca tre sa vanda.
culoare tonica,este superba si reflecta forta pasiunea si curajul celui care o foloseste.
Articole pertinente . Īti arata calea spre o sanatate care izvoraste in primul rānd din natura.
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

Cum sa slabiti sanatos. Sfaturi recomandate de nutritionisti

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0