Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Retete culinare simple: Sarmale vegetariene!

Retete culinare simple: Sarmale vegetariene!
de la 2014-08-21
Retete culinare simple: Sarmale vegetariene!

Sarmalele vegetariene sunt usor de preparat, extrem de gustoase si foarte sanatoase. Cum se prepara cele mai delicioase sarmale vegetariene?



Iata de ce ingrediente ai nevoie:

200 de grame de orez
un ardei gras
un morcov
o ceapa mare
200 ml rosii pasate
o legatura de marar
sare, piper, chimen, cimbru


Mod de preparare:
Orezul se spala bine si se lasa la inmuiat timp de 30 de minute. Se clateste din nou si apoi se lasa la umflat in apa fierbinte pana cand este aproape fiert.

Intr-o cratita se caleste o ceapa taiata solzisori, ardeiul gras taiat marunt, morcovul dat pe razatoare.

Amestecul rezultat se adauga peste orez si se lasa intr-o oala cu capac deasupra. Aromele se vor patrunde in mod optim daca in oala adaugam si condimentele, sarea si piperul, boabe sau macinat.

Separat, aranjam o cratica lata sau un vas tip yenna. Pe fund asezam frunze de vita de vie si ramurele de marar. Fiecare foaie de vita de vie, in prealabil oparita in apa fierbinte, se umple cu amestec de orez si legume.

Sarmalutele se aseaza una langa alta in cratica si se dau la cuptor. In vasul tip yenna sau in cratita, se adauga apa amestecata cu rosiile pasate. Rezulta un sos rosu exceptional de gustos.

Se da vasul la cuptor timp de minim 30-45 de minute, pana cand foile de vita de vie se strapung usor cu furculita si orezul este perfect umflat.

Se servesc cu vin de tara, alb sau rosu, cu smantana sau kefir/ iaurt slab. Se presara piper cayenne sau piper simplu peste smantana si se pot consuma chiar si reci, direct de la frigider. Sunt la fel de gustoase!


Pofta Buna!

sursa foto: www.freeimages.com




Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.83 din 5 - 3 voturi.

Articole similare


Mai multe articole despre sarmale de post

Spune-ne opinia ta despre "Retete culinare simple: Sarmale vegetariene!"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


8 - 1 =

Cele mai citite articole

Te gandesti sa calatoresti singura, insa nu te-ai hotarat unde sa mergi? Probabil ca ai multe ...
Durerile de spate sunt tot mai comune in randul oamenilor de toate varstele, fapt pentru care daca ...
Picioarele fine si frumoase nu se mentin cu usurinta, insa iti propunem o solutie care sa te ajute ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0