Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Revista presei: Cu ce se lauda mamele pe bloguri

Revista presei: Cu ce se lauda mamele pe bloguri
Fie ca esti parinte sau nu, este inevitabil ca fluxul tau de stiri pe Facebook sa fie inundat de poze cu copii. Desi studiile in domeniu spun ca este una dinter cele mai enervante tipuri de activitati online, cu totii "pacatuim" punandu-ne copiii sa zambeasca frumos pentru a ne lauda in fata "prietenilor".


Postarile care se bucura de ceva mai multa bunavointa sunt link-urile catre bloguri de mamici/tatici sau catre site-uri de copii care au, neaparat si sectiune de articole (indexarea in Google e sfanta). 
Problema contemporaneitatii este ca tot mai multe femei amana maternitatea. In Statele Unite, de exemplu, conform revistei Time, rata nasterilor este cea mai mica din istoria tarii. „Dar una este sa intarzii ca o domnisoara la loteria reproducerii si cu totul alta sa provoci soarta”. Adica pana cand sa astepti sa iti intemeiezi familia? Raspunsul il primim esentialpentrubebe.ro: „Erau lucruri pe care vroiam sa le facem impreuna [cu sotul]: sa vedem Italia (am fost iarna trecuta) sa ne terminam ratele la casa (mai lucram la asta). Vroiam sa-mi termin romanul (sunt pe la mijloc) si sa ma apuc de yoga (am intrat in al treilea an deja). Sotul a vrut sa astepte pana cand cariera ii este asezata si pana cand puteam sa cumparam o masina buna (ambele bifate). Mai erau si lucrurile pe care vroiam ca celalalt sa le faca: eu vroiam ca el sa mearga la sala, el vroia ca eu sa ma ocup de problema anxietatii mele exagerate”.
Dupa ce treci de toate incertitudinile, faci un copil. Si apoi? In foarte scurt timp ajungem la tabloul descris pe Vieti de mama: „Dragi parinti exagerati si obositi, acre nu ati mai dormit dimineata tarziu din vacanta dintr-a doispea. Pe care noaptea va prinde strangand jucarii si facand ghiozdane, iar dimineata sandvisuri. Care stati in trafic la 7 jumatate injurand in gand, nepieptanati, nespalati la ochi, ca sa ajunga plodul la scoala la timp. Draga mama de al carei san sta boracul lipit ca rovigneta de parbriz, ca trebuie alaptat la cerere, chiar daca asta nu iti lasa timp nici de un dus mai minutios. Dragi soti care nu ati mai facut amor din mezozoic fiindca puradelul doarme cu voi in pat, ca asa zice la cartea de attachment parenting. Exista viata dupa toate astea! Stiu ca nu va vine sa credeti, ca sunteti sceptici acum, dar exista. Vine o vreme, cam atunci cand nu te mai astepti si te-ai obisnuit sa fii hartanit de dimineata pana seara si de seara pana dimineata, cand copiii incep de se trezesc singuri,  se duc la scoala cu troleul, iar daca le e foame, isi pun singuri sandvisul, in timp ce voi va intoarceti pe partea cealalta daca asta va doriti. Asta e vestea buna.”
Incheiem tot cu un citat din „De ce am asteptat sa am copii”: ”Prietenii m-au asigurat intotdeauna ca nimic nu i-a facut mai fericiti decat copiii. Si astea venind din partea unor femei realizate, cu masterate, cariere si casnicii fericite. Mi-au spus ca un copil este raspunsul la intrebarea existentiala ce este viata. Vei fi in regula este refrenul comun. Sacrificiile care par sa te sperie acum vor deveni a doua ta natura spune altul. Si, mai des: Nu vei regreta niciodata”.
Voi ce credeti?
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
50 de exercitii yoga pentru relaxare Ghid practic pentru incepatori


Te-ai gandit vreodata ca yoga ar putea fi solutia pentru problemele tale Solutia pentru a fi sanatos Pentru a avea un corp armonios o minte linistita si un spirit mereu tanar Ei bine yoga chiar este solutia pe care o cauti si chiar iti poate oferi toate aceste lucruri Yoga iti pune la dispozitie modalitati practic nelimitate de a-ti...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre copii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mama

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre blog

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scoala

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0