Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Riscul de depresie scade cu 25% daca...

de Alina Negrutiu la 2014-05-22
Riscul de depresie scade cu 25% daca...
Daca mananci peste de cel putin doua ori pe saptamana, riscul de depresie scade cu pana la 25%, spune un studiu al cercetatorilor australieni. Efectul este insa vizibil doar in cazul femeilor. Publicat in American Journal of Epidemiology, studiul atata ca acest fapt este datorat nivelului crescut de acizi grasi Omega 3 din peste, compusi care interactioneaza cu hormonii feminini, estrogen si progesteron, ajutand la mentinerea unei functionari corecte a creierului.


Echipa australiana din cadrul Institutului de Cercetare Menzies a monitorizat peste 1.400 de barbati si femei, cu varste intre 26 si 36 de ani, vreme de cinci ani.participantii au tinut un jurnal alimentar care monitoriza consumul de peste, fructe de mare, creveti si midii. La sfarsit, s-a facut comparatie intre dieta si sanatatea mentala ale diferitelor persoane.
Chiar daca exista factori de risc (fumat, consum de alcool, lipsa miscarii, educatia, locul de munca), raportul ramane puternic invers proportional intre consumul de peste si incidenta depresiei.
„Fiecare oportie de peste introdusa in meniul saptamanal duce la reducerea cu 6% a riscului de depresie in perioada imediat urmatoare”, spune studiul.
Aceasta descrestere a riscului de depresie urca pana la 25% daca se consuma de peste doua ori peste pe saptamana.
Ceea ce este foarte bine de stiut, avand in vedere ca femeile sunt mai predispuse sa sufere de depresie, mai ales intre 16 si 42 de ani, din cauza nevoii de a jongla permanent intre munca si familie. Si nu este de glumit cu aceasta afectiune, fiindca ea este unul dintre factorii de prezicere a Alzheimer-ului sau a Parkinson-ului.
 
Sursa: Daily Mail
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre depresie

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0