Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Ritualul de ingrijire al barbatilor se diversifica

de Sunt Fericita la 2015-07-20
Ritualul de ingrijire al barbatilor se diversifica
Douglas Romania relanseaza gama de produse de ingrijire pentru barbati, Douglas Men, care cuprinde acum noua produse destinate ingrijirii tenului si corpului, de la gel de dus la creme hidratante pentru fata si ochi.


Categoria produselor de ingrijire pentru barbati a cunoscut in ultimii ani o crestere semnificativa, atat la nivel global cat si in Romania, devenind una dintre cele mai dinamice categorii ale pietei de cosmetice. Conform datelor de pe piata locala, cresterea anuala pe acest segment se situeaza la nivelul de 10-15%, comparativ cu o crestere de doar 5% pentru intreaga piata de cosmetice in 2014.

"Daca in urma cu cativa ani, barbatii foloseau doar clasicul sapun, deodorantul si crema de ras, acum tot mai multi folosesc geluri de dus, sampoane, diverse lotiuni hidratante pentru fata si corp pe care si le aleg cu grija", a declarat Lavinia Ivas,  Country Manager Douglas Romania.

Considerata pana recent o preocupare pur feminina, ingrijirea tenului si a corpului isi fac loc acum in ritualul zilnic de ingrijire al barbatilor. Aceasta tendinta este corelata cu o mai buna intelegere a nevoilor specifice ale pielii barbatului dar si cu o crestere a puterii de cumparare din ultimii ani.

Pielea unui barbat este diferita de cea a unei femei, arata specialistii din domeniu. Conform Academiei Dermatologice Americane, pielea unui barbat este mai groasa, cu pori mai mari, mai putina grasime subcutanata si genereaza de patru ori mai mult sebum. Aceste caracteristici fac ca pielea barbatilor sa necesite o ingrijire diferita, precum utilizarea zilnica a gelurilor de curatare si a cremelor fara o baza uleioasa, cu texturi non-grase.

Un studiu recent arata ca 3 din 10 barbati romani din mediul urban folosesc o crema sau un gel pentru ingrijirea fetei (36%), rezultat ce pozitioneaza Romania la un nivel similar cu alte tari europene, precum Marea Britanie sau Franta, unde 42% respectiv 46% dintre barbati utilizeaza creme de fata.  
Totusi, pe primele pozitii in topul vanzarilor Douglas din segmentul de produse de ingrijire dedicate barbatilor raman produsele clasice, precum sampoanele si gelurile de dus sau produse de barbierit.

"Diversificarea gamei de produse pentru barbati a devenit o prioritate pentru Douglas avand in vedere evolutia pozitiva inregistrata de acest segment cat si potentialul de crestere reprezentat de categoria de ingrijire a pielii", a continuat Lavinia Ivas, Country Manager Douglas Romania.

Gama Douglas propune noua produse de baza pentru nevoile unui barbat activ, de la gel de dus, sampon pana la crema de fata cu proprietati antirid si crema activa pentru ochi, deodorantul spray si crema de mani, recent introduse in gama.

Produsele sunt dezvoltate de specialisti in cosmetica, se pozitioneaza in segmentul middle-premium si propun preturi accesibile, de la 33 lei pentru o crema de maini pana la 132 de lei pentru crema hidratanta antirid.

Douglas opereaza pe piata locala un numar de 18 magazine si a incheiat anul 2013 cu o cifra de afaceri de 55 milioane de lei si o crestere de 7,4% fata de 2012.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre douglas

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0