Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romania trece sambata la ora de vara: cum ne poate afecta modificarea fusului orar

de Ana-Maria Tudor la 2015-03-26
Romania trece sambata la ora de vara: cum ne poate afecta modificarea fusului orar
Romania trece sambata noapte la ora oficiala de vara, cand ora 3:00 devine ora 4:00. Trecerea la ora oficiala de vara are loc in fiecare an in ultima duminica din luna martie, cand vom da ceasul inapoi cu o ora. Duminica, 29 martie, va avea astfel doar 23 de ore, fiind cea mai scurta zi din 2015.


CFR Calatori a anuntat ca 69 de trenuri aflate in circulatie intre orele 3:00 si 4:00 vor avea unele intarzieri. Nu vor fi afectate insa trenurile de calatori care vor pleca din statii dupa ora de iarna pana in noaptea de sambata spre duminica, la ora 03.00, care devine ora 04.00. Dupa 04.00, trenurile vor pleca din statii la orele din mersul de tren in vigoare, respectand ora oficiala de vara.

Cum ne afecteaza trecerea la ora de vara

Specialistii au explicat ca schimbarea fusului orar poate afecta persoanele mai sensibile, care se vor adapta la trecerea la ora de vara abia dupa o saptamana.

Trecerea la ora de vara perturba in multe cazuri ceasul biologic, organismul uman adaptandu-se abia dupa cateva zile. Cei mai afectati de aceasta schimbare sunt oamenii care obisnuiesc sa se trezeasca dimineata foarte devreme.

Aceasta modificare poate creste si riscul de infarct cu pana la 10%, arata un studiu publicat in "New England Journal of Medicine".

De asemenea, trecerea la ora de vara accentueaza nivelul de stres si creeaza tulburari de somn, dificultati de concentrare si probleme de memorie.

"Cei mai multi dintre noi isi vor ajusta ceasul biologic destul de rapid. Dupa cateva zile se vor obisnui cu noul program. otusi, pentru anumite grupuri de oameni, cei care sufera de depresie sau de probleme cardiace, unele cercetari sugereaza ca ei dezvolta un risc mai mare de sinucidere, respectiv, atacuri de cord", spune Xiaoyong Yang, un profesor asistent la Universitatea Yale.
 
Specialistii mai spun ca ora de vara presupune un consum mai scazut de energie, dar si un nivel mai ridicat de fericire in randul populatiei, deoarece oamenii se pot bucura mai mult de lumina naturala.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Revolutia Menopauzei


In acest moment lucrarea se afla in curs de retiparire De indata ce va ajunge in stoc va vom trimite comanda dvs cu prioritate   Descopera alternativa naturala fara medicamente Poti duce din nou o viata normala Cercetatorii au descoperit ca ADN-ul personal determina modul in care corpul tau metabolizeaza estrogenul precum si cat de...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este importanta pentru mentinerea ...
In fiecare etapa a vietii, femeile se confrunta cu schimbari hormonale semnificative, iar una ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0