Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii nu mai mananca bine. Micul dejun trebuie sa reprezinte 20-25% din necesarul zilnic de calorii

Romanii nu mai mananca bine. Micul dejun trebuie sa reprezinte 20-25% din necesarul zilnic de calorii
Trei din zece romani (majoritatea barbati) prefera un mic dejun consistent cu produse din carne, oua si branza, sase din zece romani (majoritatea femei) aleg un mic dejun mai usor si variat incluzand lapte, iaurt si cereale, sandwichuri, oua sau branza, releva un studiu Omnibus efectuat in Romania in 2010.


Potrivit acestuia, doar 16% dintre romani, in special adolescenti si tineri pana in 24 de ani, aleg o gustare rapida la micul dejun constand in produse de patiserie sarate sau dulci, cereale sau sandwich-uri.

Sondajul realizat in 2011 arata ca obiceiurile referitoare la micul dejun s-au schimbat, 58,62% dintre consumatori prefera un mic dejun usor cu alimente mai putine si usoare (cereale, salata, fructe, iaurt), un procent de 32,58% aleg un mic dejun consistent, cu mai multe alimente (sandwich-uri, mezeluri, oua, gem, crema de ciocolata), numai 8,81% dintre acestia alegand o gustare rapida la micul dejun - produse de patiserie sarate sau dulci.

Dr. Corina Zugravu, medic nutritionist, a subliniat, marti, cu prilejul lansarii cartii "Mic dejun 2.0", a subliniat ca masa de dimineata trebuie sa reprezinte 20-25% din necesarul zilnic de calorii. Aceasta a aratat ca, potrivit studiilor, ar fi avantajos sa fie redistribuit aportul total de energie pe parcursul zilei si sa mancam ceva mai mult la micul dejun si pranzul sa fie ceva mai tarziu, deoarece s-a dovedit ca in acest fel se preintampina cresterea ponderala ce apare odata cu inaintarea in varsta.

Sursa energiei preferata de organism o reprezinta carbohidratii, care sunt descompusi la absorbtie in glucide simple, cu precadere in glucoza. În scopul asigurarii functiilor vitale pe timp de noapte, alimentele consumate la ultima masa sunt utilizate treptat, dupa care se face apel la rezervele de carbohidrati care se gasesc in ficat.

Dimineata, resursele organismului sunt diminuate, in special glucoza, si daca nu se iau masuri pentru reaprovizionare rapida, se recurge la lipide ca sursa de energie. Daca nu se asigura energia necesara cu promptitudine printr-un mic dejun sanatos, performantele fizice si intelectuale sunt nesatisfacatoare.

Nutritionistii recomanda dimineata cereale integrale, derivate lactate si anumite fructe, pentru ca toate aceste alimente au carbohidrati, insa majoritatea in forma optima, cea de carbohidrat cu absorbtie lenta, alimentele respective avand un indice glicemic mediu sau mic.

Un mic dejun cu indice glicemic coborat tine de foame pana mai tarziu. Studiul arata ca tinerii care mananca un mic dejun cu un indice glicemic scazut au tendinta de manca mai tarziu in cursul zilei cu un numar mai mic de calorii, ferindu-se astfel de pericolul obezitatii.

''Cartea este despre cultura micului dejun in secolul vitezei, in care timpul pentru cea mai importanta masa a zilei se comprima. Realizata cu ajutorul a peste 100 de autori, cartea reuneste retete care ajuta sa se inceapa fiecare zi cu vitalitate. Este o colectie cu sfaturi utile in care se gasesc curiozitati si obiceiuri legate de prima masa a zilei si informatii nutritionale utile despre alimentele cele mai folosite la micul dejun'', a spus dr. Corina Zugravu.

Ea a facut referire la faptul ca romanii nu au un comportament liniar in ceea ce priveste micul dejun si a evidentiat importanta acestei mese, aratand ca masa cea mai importanta aduce un aport echilibrat de nutrienti, un stil de viata sanatos, o greutate normala recastigata si pastrata, echilibrarea metabolismului uman si profilaxia unor afectiuni frecvente, performante scolare imbunatatite.

Medicul nutritionist a subliniat ca, potrivit studiilor, micul dejun consumat de copii poate influenta dezvoltarea creierului si chiar coeficientul de inteligenta mare. Prin numarul mare de coautori, lucrarea s-a inscris la Guiness Book iar in trei zile se asteapta validarea.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre micul dejun

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cereale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimente

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romani

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dimineata

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0