Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Romanii vor avea nevoie de permise de munca pentru obtine un loc de munca in Spania

Romanii vor avea nevoie de permise de munca pentru obtine un loc de munca in Spania
Cetatenii romani vor avea nevoie de un permis de munca pentru a ocupa un loc de munca in Spania, a anuntat Ministerul spaniol al Muncii si Imigratiei, precizand ca masura are un caracter temporar si nu ii va afecta pe romanii care au intrat deja pe piata muncii din Spania.


Ministrul spaniol al muncii si imigratiei, Valeriano Gómez, urmeaza sa prezinte vineri, in Consiliul de ministri, propunerea de a reinstitui, asa cum prevedea acordul la care se ajunsese in 2008 (cand au fost ridicate restrictiile impuse romanilor pe piata muncii din Spania, de la 1 ianuarie 2009, n.r.), o perioada de tranzitie in ceea ce priveste accesul romanilor pe piata muncii din Spania. Concret, romanii care vor dori sa vina in Spania sa munceasca vor fi nevoiti sa ceara o autorizatie, ce poate fi eliberata pe baza unui contract de munca. Masura nu se va aplica romanilor care au deja un loc de munca in Spania.

Autoritatile spaniole sustin ca aceasta este o masura strict tehnica, bazata pe consideratii interne, generate de situatia de pe piata muncii din Spania, si se incadreaza in politica generala adoptata de guvernul spaniol in materie de imigratie, prin intermediul dialogului cu actorii sociali, si care urmareste ajustarea fluxurilor de intrare a strainilor, in functie de nevoile de pe piata muncii. In cazul romanilor, acestia sunt activi in numar mare si sunt pe deplin integrati in societatea spaniola, considera Ministerul spaniol mentionat. Masura urmeaza sa fie aplicata temporar si va fi evaluata permanent, in functie de evolutiile de pe piata muncii din Spania. In acest scop, guvernul spaniol mentine un dialog permanent cu autoritatile romane, se mai arata in comunicatul mentionat. Ministerul spaniol al Muncii si Imigratiei mai sustine ca masura nu va afecta libera circulatie a cetatenilor UE, acesta fiind un principiu mereu aparat de Spania.

La randul sau, ministrul muncii Sebastian Lazaroiu a anuntat, miercuri, la Bruxelles, dupa intalnirea cu comisarul european pentru ocuparea fortei de munca, afaceri sociale si incluziune, Laszlo Andor, ca restrictiile pe care le vor aplica autoritatile spaniole pentru lucratorii romani care vor veni in Spania nu ii vor afecta pe cetatenii romani aflati deja in tara iberica.

''Vreau sa fac, inca de la inceput, o clarificare. Nu vorbim de interzicerea fortei de munca romane care vine in Spania, ci numai de anumite restrictii pe care Spania intentioneaza sa le aplice muncitorilor romani care vor veni in viitor. (...) Autoritatile spaniole au procedat foarte corect si ne-au informat despre intentia lor. Comisia Europeana nu a fost inca notificata oficial, dar evident ca stie despre aceasta intentie. Putem spune ca este un caz fara precedent, pentru ca este vorba despre prima tara care, dupa liberalizarea pietei sale a muncii, revine cu o serie de restrictii. In acelasi timp, este un caz nou si pentru Comisie, ceea ce arata complexitatea lui si faptul ca va fi dificil de solutionat. Nestiind cazul, reprezentantii CE au spus ca vor fi foarte prudenti si vor analiza cu mare atentie toate posibilele efecte si, conform procedurilor, vor verifica daca exista probe care sa arate ca aceste masuri, odata aplicate, vor produce efectele scontate'', a spus ministrul Sebastian Lazaroiu.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre munca

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre spania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre piata muncii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre masura

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romani

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0