Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

S-a lansat un nou medicament pentru tratamentul schizofreniei si al bolii bipolare (maniaco-depresive)

S-a lansat un nou medicament pentru tratamentul schizofreniei si al bolii bipolare (maniaco-depresive)
Un nou medicament folosit in tratamentul schizofreniei si al bolii bipolare a fost lansat in Romania, medicamentul fiind generic si asigurand acelasi efect terapeutic cu cel al produsului original. Olanzapina Actavis este un produs antipsihotic atipic, cu actiune multireceptoriala, eficienta in cazul schizofreniei si al altor stari psihotice in care sunt prezente simptomele pozitive si/sau negative, de asemenea are efect si asupra dispozitiei si a simptomelor afective si cognitive.


Medicamentul este mult mai accesibil din punct de vedere al costurilor si ajuta astfel la eficientizarea bugetelor alocate acestui tip de tratament. El este compensat integral de Casa Nationala de Asigurari de Sanatate in Romania, fiind aflat pe lista C1 de compensare.

Una dintre cele mai invalidante si devastatoare afectiuni medicale, schizofrenia este cea mai frecventa si mai cunoscuta boala psihotica. Este o afectiune severa, cronica si invalidanta, caracterizata de o gama larga de experiente interioare neobisnuite, comportament social inadecvat si participare redusa la activitatile sociale si profesionale.

Studiile epidemiologice arata ca, la nivel global, schizofrenia afecteaza aproximativ una dintr-o suta de persoane. Procentul creste la 8-10 daca pacientul are o ruda de gradul I, frate sau parinte, cu schizofrenie.

Numarul de pacienti nou diagnosticati in fiecare an este de 10 la 100.000 de persoane. Cel mai frecvent, debutul schizofreniei apare in ultimii ani ai adolescentei sau la persoane cu varsta intre 30 si 35 ani. In ciuda evolutiei lente a schizofreniei in timpul adolescentei si la barbatii tineri, exista un procent semnificativ - intre 25 si 50% - de pacienti care incearca sa se sinucida, iar 10% dintre acestia reusesc, contribuind la o rata a mortalitatii de 8 ori mai mare decat in populatia generala.

Morbiditatea cardiovasculara prematura care complica aceasta boala determina o scadere a sperantei de viata a schizofrenicului cu 20-30 de ani fata de speranta de viata a populatiei generale.

Boala bipolara (denumirea comuna: boala maniaco-depresiva) este o tulburare afectiva (de dispozitie) care consta in modificarea anormala a starii psihice, energiei si abilitatii de functionare a unei persoane si este caracterizata prin oscilatii dramatice ale dispozitiei: mania (dispozitie 'inalta' si/sau iritabila) si depresia (dispozitie trista, fara speranta).

Orice persoana poate fi afectata de boala bipolara, la aproximativ 50% dintre pacienti debutul producandu-se in adolescenta. Boala bipolara afecteaza intre 1,2 si 1,6% din populatia globului, dar, dupa unii autori, procentul este chiar mai mare (4-5%), atat pentru ca formele usoare raman nediagnosticate, cat si pentru ca in multe cazuri se face confuzie intre depresia din boala bipolara si depresia unipolara.

Se estimeaza ca in 2011 vor fi inregistrati 2,2 milioane pacienti cu boala bipolara in Europa.

In ghidurile de specialitate, antipsihoticele atipice (cum este cazul Olanzapinei) sunt considerate a fi medicatia de prima alegere pentru pacientii schizofrenici, aflati in episod acut, sau pentru cei bipolari in episod maniacal.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre schizofrenie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre medicament

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Cele mai citite articole

Rodia este un fruct delicios si nutritiv cu o istorie bogata si origini stravechi. Desi poate parea ...
Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0