Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sa ma dau sau nu pe Facebook?

de Madalina Alexe la 2014-04-30
Sa ma dau sau nu pe Facebook?
Am trecut deja printr-o mare parte din viata mea. Se prea poate sa fi ajuns chiar la jumatatea ei. Fiindca, la peste 30 de ani, simti ca vei putea vedea in curand cealalta parte a tunelului. Desigur, totul e in floare acum: copiii, munca, relatia cu parintii, celulita... Dar parca se instaleaza si un pic de epuizare. Nu mai vreau sa astept rasaritul pe plaja, nu ma mai entuziasmez asa de repede la lalelele violet, nu mai sar sotronul.


Veti spune ca este doar o stare temporara de oboseala. Ca-mi voi reveni daca imi voi da suficient interesul. Ca pot sa caut in mine resurse pentru a mai putea zbura. Dar problema e ca incepe sa-mi si fie frica. De ce as risca sa trec pe rosu cand stiu ca tot ce am construit pana acum se poate risipi, cand sunt constienta ca este nevoie de mine sa pun ordine in viata atator alti oameni.
Si frica asta de risc s-a transformat intr-un fel de rigiditate existentiala, intr-un conventionalism sec, lipsit de stralucire. Care se traduce in alegerile pe care le fac, de la cele minore (tipul de paine sau zahar pe care le cumpar) pana la cele majore (prietenii cu care am ramas, cartile pe care le citesc, cuvintele pe care le rostesc). Nebunia mea, haoticul poetic s-au cumintit si au devenit din cai albastri vaci blande si asezate. 
Mai tanjesc din cand in cand sa trec dincolo de limitele pe care mi le-am impus si sa musc din felia zemoasa care mi-e pusa inainte. Atunci intrevad lucruri pe care nu le mai inteleg, dar pe care le-as fi putut face si eu odata. Unde are loc aceasta experienta aproape transcedentala? Pe Facebook, bineinteles.
Stand si gandindu-ma bine, aproape ca nu-mi amintesc cum era inainte de Facebook. Uneori chiar simt ca, daca imi voi scrie vreodata memoriile, voi face trimiteri la postari de pe retea sau chiar voi folosi o axa temporala cu inainte de Facebook si dupa Facebook. Si, da, probabil voi fi considerata o relicva, una dintre acelea care si-au luat primul telefon mobil la 20 si de ani.
Pentru mine Facebook este mai mult decat o retea de socializare. Cand mi se intampla ceva bun, ma intreb daca sa ma dau sau nu pe Facebook, nu datorita platformei in sine, ci a frecventei mari cu care eu si cei apropiati mie interactioneaza cu ea. 
Toate optiunile de securitate sunt acolo, dar, sa fim sinceri, majoritatea dintre noi nu au timpul si dorinta necesare sa inteleaga exact cum sa filtreze fluxul de stiri, sa-l curete de nenumaratele selfie-uri mai mult sau mai putin provocatoare. 
Nu stiu daca mi-am descarcat si aplicatia mobila a retelei din plictiseala sau doar ca nevoie de validare a vietii mele. Este clar ca ma pun in contrast cu ceilalti si decid relevanta mea pe lume si in functie de asta. Asa imi dau seama ca nu mai am nici cea mai vaga idee ce se poarta prin cluburi, care mai sunt replicile de agatat, ce avataruri trebuie sa-ti mai faci, unde sa te mai duci. 
Si incep sa ma simt inadecvata. Dar oare as putea spune stop? As putea sa-mi sterg contul si sa ma reintorc de unde am plecat? Si poate nici nu este vorba despre o reintoarcere, ci de o continuare a drumului pe o cale altfel. 
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre facebook

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre viata

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre oameni

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre retea de socializare

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0