Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salariile bugetarilor vor creste cu 15% în 2012

Salariile bugetarilor vor creste cu 15% în 2012
Presedintele UNPR, Marian Sarbu, a declarat, la RFI, ca salariile bugetarilor ar putea creste cu 15% în 2012, iar majorarea salariilor ar putea fi facuta in transe, daca nu va fi posibila acordarea intregului procent intr-o singura etapa.


Marian Sarbu anunta ca majorarea salariilor va fi de 15 procente, anul viitor. "Ar fi vorba de recuperarea a 15 puncte procentuale, dupa ce in octombrie anul trecut au fost recuperate 15, deci acele 25 de procente cu care au fost diminuate salariile in 2010 pot fi recuperate dupa adaugarea a inca 15 puncte procentuale, poate chiar in transe, in anul 2012", explica presedintele UNPR.

Intrebat unde va gasi Guvernul bani pentru majorarea salariilor bugetarilor, Marian Sarbu a spus ca principala sursa va fi cresterea economica din 2011 si 2012.

"E vorba de cresterea aceasta din anul 2011. Sunt doua trimestre de crestere, al treilea trimestru e destul de probabil ca va fi tot cu o crestere economica. Pe de alta parte, anul 2012 este prognozat cu o crestere economica intre 3,5% si 4%. Deci aceasta este baza economica pe fondul careia se va putea face o astfel de crestere", precizeaza liderul UNPR.

Totusi, majorarea salariilor ar putea ramane "doar pe hartie", daca apare o noua criza economica, declara Marian Sarbu.

"In cazul in care, Doamne fereste, mai apare un soc economic de natura celui care s-a declansat la sfarsitul anului 2008, lucrurile acestea ar putea sa ramana doar pe hartie. Dar s-a vorbit de o probabilitate destul de scazuta a unei astfel de eventualitati, cu atat mai mult cu cat Romania se afla intr-o situatie economica mult mai buna decat in anii trecuti, 2008-2009", afirma fostul ministru al Muncii din timpul guvernarii PSD.

Proiectul scrisorii de intentie convenita cu FMI in urma actualei misiuni de evaluare, desfasurata in iulie-august, prevede majorari salariale doar pentru anul viitor, dar conditionat de progrese inregistrate in reducerea numarului de angajati, prin plecari voluntare, a declarat premierul Emil Boc. El a aratat, la postul public de televiziune, ca o alta conditie stabilita in scrisoarea FMI pentru recuperarea taierilor salariale din sectorul bugetar este ca ponderea in PIB a cheltuielilor cu salariile sa nu depaseasca 7,2%.

"Noi lucram pe foarte multe scenarii de lucru, printre care inclusiv o componenta prevazuta pentru luna octombrie, dar cu foarte multe variabile. Masuram de mai multe ori si decidem o singura data. Vom putea decide cand avem toate datele pe masa. Varianta de baza prevede majorari salariale incepand cu 1 ianuarie 2012", a spus Boc.

Premierul a declarat, anterior, ca in coalitie nu s-a discutat despre o eventuala majorare a salariilor incepand cu luna octombrie 2011, el precizand ca obiectivul este ca de la 1 ianuarie 2012 sa inceapa recuperarea diminuarii salariale.

Si ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Ialomitianu, a declarat ca este prematur sa se vorbeasca despre majorarea salariilor, el precizand din nou ca rectificarea bugetara vizeaza bani pentru investitii si plata arieratelor.

Coalitia a decis, in sedinta de luni, majorarea salariilor bugetarilor de la 1 octombrie, a declarat, pentru "Gandul", Varujan Pambuccian, liderul grupului minoritatilor nationale, precizand ca s-a discutat despre un procent de 5%.

Presedintele Traian Basescu a precizat, duminica, intr-o conferinta de presa, ca face un apel "la seriozitate" din partea partidelor politice, in special a celor ce alcatuiesc majoritatea guvernamentala, subliniind ca "nu este de tolerat niciun fel de populism".

Guvernul considera ca exista spatiu fiscal pentru cresterea salariilor din sectorul public, dar o majorare ar trebui operata numai dupa o noua reducere a numarului angajatiilor bugetari, afirma seful misiunii FMI de evaluare a acordului stand-by, Jeffrey Franks.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre bugetari

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre 2012

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0