Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salariile in mediul privat ar putea creste cu 6,8% in 2012

Salariile in mediul privat ar putea creste cu 6,8% in 2012
Salariile din mediul privat au crescut in medie cu 5,1% in 2011, mai mult decat in 2010, dar sub estimarile de la inceputul anului, cand companiile planificau o majorare medie de 6,8%, nivel bugetat insa pentru 2012, potrivit studiului salarial si de beneficii PayWell.


Potrivit rezultatelor studiului, aproape jumatate dintre companiile participante au efectuat deja cresteri salariale, in vreme ce o treime intentioneaza sa efectueze cresteri salariale in perioada de timp ramasa pana la sfarsitul anului. In schimb, 23% dintre companiile participante fie nu intentioneaza sa majoreze salariile, fie nu au luat inca nicio decizie in acest sens.

"Datele studiului PayWell indica faptul ca firmele din Romania au depasit mentalitatea de supravietuire si de conservare a resurselor din perioada recesiunii si au revenit la un optimism moderat. Cresterea salariala medie efectuata anul acesta se va situa cel mai probabil la acelasi nivel cu rata inflatiei. Se remarca faptul ca sectoarele in care functioneaza contracte colective de munca ce leaga evolutia salariala de nivelul inflatiei in anul anterior, asa cum sunt sectorul industrial si cel de productie auto, au fost cele care au oferit si cele mai mari cresteri salariale in 2011", a declarat, intr-un comunicat, Peter de Ruiter, partener, liderul Departamentului de Consultanta Fiscala si Juridica, PwC Romania.

Pentru 2012, aproape 60% dintre companiile participante la studiul PayWell Romania 2011 au bugetat cresteri salariale, procentul mediu fiind de 6,8%.

"Sectoarele care au traversat cel mai bine criza economica, in general cele care aveau legatura cu exporturile (productia industriala si auto), au inregistrat si o dinamica salariala peste medie, in vreme ce domeniile aflate in stransa legatura cu evolutiile pietei interne (retailul sau sectorul bancar) au raportat cresteri salariale modeste, sub nivelul prognozat al inflatiei", a adaugat de Ruiter.

Potrivit datelor PayWell Romania 2011, cresterea medie a salariilor in sectorul auto in 2011 a fost de 8,9%, in productia industriala de 7,2%, in vreme ce in retail cresterea medie a salariilor a fost de doar 2,4%, iar in sectorul bancar de 2,9%.

In ceea ce priveste platile extra-salariale, studiul PayWell Romania 2011 concluzioneaza ca 66% dintre companiile din Romania acorda prime fixe (independente de performanta organizatiei si/sau de performanta individuala). In acest caz, se remarca o usoara scadere a numarului companiilor care ofera prime fixe fata de anii trecuti. Acestea sunt acordate in principal cu ocazia sarbatorilor de iarna, a Pastelui si a sezonului vacantelor.

Bonusurile de performanta sunt oferite, in general, managementului. In 2011, companiile si-au fixat ca tinta de plata variabila aproximativ doua salarii lunare, iar cuantumul efectiv acordat s-a ridicat la un salariu si jumatate, mai mult decat in 2010, atunci cand platile variabile s-au ridicat la doar un salariu lunar.

Concluziile studiului salarial si de beneficii PayWell, precum si cele ale studiului de eficienta a fortei de munca - Saratoga vor fi prezentate pe larg in conferinta de Resurse Umane ce urmeaza sa fie organizata de PwC Romania in a doua parte a lunii octombrie.

Studiul salarial si de beneficii PayWell Romania 2011 analizeaza nivelurile salariale si politicile de remunerare a peste 150 de companii din noua sectoare economice diferite (industria constructoare de masini, sistemul bancar, industria alimentara si sectorul de distributie, industria prelucratoare, IT, leasing, industria farmaceutica, retail, servicii externalizate si centre de servicii).

Studiul contine de asemenea analize personalizate, in functie de distributia geografica, numarul de angajati si veniturile companiilor participante. Partea calitativa a raportului contine informatii privitoare la politicile de remunerare ale companiilor (cresterile salariale, bonusurile fixe si variabile), precum si analiza a mai mult de 20 de beneficii extra-salariale oferite de catre angajatori, de la masina de companie la tichete de masa.

Aria de cuprindere a studiului, multitudinea datelor furnizate si numarul organizatiilor participante fac din PayWell principala sursa de informatii privitoare la politica de salariala si de beneficii disponibila in Romania.

PwC ofera servicii de audit financiar, consultanta fiscala si consultanta pentru afaceri, specializate pe diferite sectoare pentru a contribui la crearea unui mediu de afaceri favorabil si a genera un plus de valoare pentru clienti si pentru toti factorii implicati.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre romania

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre beneficii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre salariale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre salarii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0