Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Salata cu avocado si ton

de Alina Ilie la 2014-10-03
Salata cu avocado si ton
Aceasta salata o pot caracteriza in doua cuvinte: simpla si gustoasa. Nu ma crezi? Citeste mai jos!


Avocado este un aliment minune care favorizeaza absorbtia substantelor nutritive din alimente. Este o sursa excelenta de grasimi sanatoase iar nutritionistii recomanda sa il consumam cat mai des. Pentru ca salata sa fie reusita, trebuie sa folosesti un avocado copt.
Multe persoane ocolesc acest fruct deoarece nu stiu cu ce alimente sa il combine. Unul dintre cele mai cunoscute preparate pe baza de avocado este guacamole. Mai poate fi folosit in numeroase preparate precum paste, sosuri, antreuri, deserturi. De asemenea, complimenteaza de minune carnea de peste si de pui, fructele de mare, tofu.
Fructele de avocado au un gust deosebit si o textura cremoasa, motiv pentru care ofera un plus de savoare preparatelor culinare.
Daca nu este copt, pune-l intr-o punga de hartie si tine-l 1-2 zile la temperatura camerei; odata taiat, se pastreaza la frigider.
Se dovedeste eficient in curele de slabire deoarece reprezinta o sursa importanta de antioxidanti, fibre si grasimi sanatoase. Antioxidantii joaca un rol important in combaterea efectelor imbatranirii iar vitamina E mentine pielea sanatoasa si stralucitoare. Fibrele stimuleaza digestia iar grasimile sanatoase ajuta la scaderea colesterolului rau.
Prin continutul de magneziu, fosfor si fier este indicat in perioade de efort intelectual, sporind gradul de concentrare. De asemenea, avocado regleaza tensiunea arteriala si previne bolile circulatorii, cardiace, chiar si cancerul.
Tonul poate fi cumparat proaspat, in conserva in suc propriu sau in conserva in ulei. Nutritionistii spun ca are in compozitie acizi grasi polinesaturati care impiedica depunerea grasimilor pe vasele de sange.
Datorita acizilor omega 3, tonul scade tensiunea arteriala, previne bolile cardiovasculare si are efecte benefice asupra capacitatii de memorare si concentrare. Trebuie sa mentionam ca nu ar trebui sa lipseasca din dietele de slabire deoarece ajura la reducerea tesutului adipos.
Ingrediente:
- o conserva de ton in suc propriu;
- 1 avocado copt;
- 2 rosii;
- 1 ardei kapia;
- 250 g porumb dulce;
- sucul de la o jumtatate de lamaie;
- sare si piper;
- patrunjel;
- o lingura de ulei de masline.
Salata cu avocado si ton - mod de preparare
Intr-un bol mare adaugam rosiile taiate felii sau cuburi si ardeiul kapia taiat rondele.
Cum se curata avocado? Cu ajutorul unui cutit taie-l pe lung de jur-imprejur si inlatura samburele. Apoi, cu o lingurita, scoate miezul din coaja. Este bine sa il stropim cu zeama de lamaie imediat ce il taiem (pentru a nu se innegri).
Adaugam porumbul, patrunjelul tocat marunt si tonul bine scurs de zeama. Stropim cu ulei de masline si asezonam salata cu sare si piper. Amesteca totul cu grija, astfel incat sa nu zdrobim avocadoul.
Servim cu mare pofta.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.06 din 5 - 8 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre guacamole

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0