Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Salata Panzanella - specialitate culinara din Toscana

Salata Panzanella - specialitate culinara din Toscana
Salata Panzanella - specialitate culinara din Toscana

Daca te-ai plictisit de salata clasica de castraveti si rosii, iti recomandam astazi sa incerci salata Panzanella. Pentru a folosi painea veche, intarita, italienii au inventat aceasta salata. Noi o vom servi cu crutoane pregatite in casa.


Salata Panzanella este o salata de origine italiana (din zona Toscanei), cu rosii, castraveti, mozzarella si fileuri de ansoa. Alte retete mai includ rucola si capere.
Se poate servi in orice sezon, cu legume pe care le ai la indemana. Mozzarella se poate inlocui cu branza de burduf si, dupa preferinte, se poate adauga ardei gras in culori diferite.
Salata poate fi servita la pranz, ca gustare intre mese, sau la cina. Te va cuceri cu gustul si aroma ei!
Ingrediente:
- 3 rosii;
- 2 castraveti;
- 6 fileuri de ansoa;
- 1 ceapa rosie;
- crutoane;
- busuioc;
- 100 g mozzarella;
- ulei de masline;
- sare si piper.
Cum se prepara salata Panzanella:
Intr-o cratita se incing 2 linguri de ulei de masline, se adauga painea taiata cubulete, amestecand continuu pana se rumeneste pe toate partile. Se condimenteaza cu sare si piper si se opreste focul. Crutoanele trebuie sa fie rumenite, nu arse!
Crutoanele bine rumenite sunt delicioase, au gust de ulei de masline si se potrivesc de minune alaturi de celelalte ingrediente.
Intr-un bol se pun rosiile taiete cubulete, rondelele de castraveti, ceapa taiata julien si busuiocul tocat marunt.
Inainte de servire se adauga o lingura de ulei de masline, fileurile de ansoa maruntite, mozzarella, crutoanele si se potriveste de sare si piper.
Atentie: daca adaugati crutoanele prea devreme se vor inmuia.
Se serveste cu mare pofta!

Sursa foto: pinterest.com


Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre crutoane

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre ulei de masline

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre mozzarella

Spune-ne opinia ta despre "Salata Panzanella - specialitate culinara din Toscana"



6 - 2 =

Cele mai citite articole

Oamenii se simt intotdeauna intimidati in fata unei persoane care are personalitate puternica. ...
Cat de simplu ar fi daca am vedea de la inceputul unei legaturi sentimentale o stampila care sa ne ...
Mastile faciale naturale pot face minuni pentru tenul si, cel mai sigur, te vor revigora!

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Offf, de ce scriu unii articole, daca nu cunosc clar unele notiuni? La inceputul articolului ...
Rochie neagra cu sclipici,la baza gatului tot înconjurul gatului,banda aurie .Cu pantofi ...
Va rog nu ne mai trimiteți rețeta de humus pe telefon ma deranjează. ...
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau sa primesc informatii despre produsele si serviciile oferite de Rentrop & Straton
0