Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sanatatea sanilor: Vindeca-te prin alimentatie

Sanatatea sanilor: Vindeca-te prin alimentatie
Tehnic vorbind, sanii sunt o parte a corpului formata din tesut adipos, glande si colagen. Psihosocial insa, sanii sunt mult mai mult. Nu intram in detaliere semnificatiilor de natura erotica sau culturala a lor, vrem doar sa spunem ca sanii sunt o sursa de hrana pentru copii si motiv de disconfort in caz de durere. Cancerul la san in randul femeilor este des intalnit si ucide. Asa ca nu este deloc o gluma cand iti spunem sa ai mare grija de ei.


Ce alimente te ajuta sa-ti mentii sanii sanatosi?
Vitamina D – in timp ce corpurile noastre creeaza vitamina D in urma expunerii la soare, majoritatea dintre noi stam prea mult in interior, cu mare parte din piele acoperita. Vitamina D este esentiala pentru sanatatea sistemului nostru imunitar si de aceea racelile si gripele apar preponderent iarna, cand este mai putina lumina naturala.
Cele mai bune surse de vitamina D: uleiul de ficat de cod, somom, ton, sardine, ficat de vita si ouale. 
Acizii grasi omega 3 – pestii mentionati mai sus au si acesti acizi grasi. Ii mai poti prelua din seminte de in, nuci, carne de vita hranita cu iarba, oua, fasole, dovlecel, seminte de dovleac.
Legume crucifere – un studiu recent din China a demonstrat ca femeile care mananca mai multe legume crucifere (din familia de plante a verzei: broccoli, vraza, napi, conopida, ridichi, varza furajera, anumite legume cu frunze verzi) au o rata mai mare de supravietuire dupa un cancer la san. 
Iodul – iodul este vital atat pentru sanatatea sanilor, cat si a tiroidei si adesea este trecut cu vederea. Deficienta de iod este asociata nodulilor si chisturilor la tiorida si la san. Tartamentul cu iod ucide celulele canceroase din san si de la tiroida. Legumele si fructele puternic colorate, ciupercile si diferite ierburi, inclusiv patrunjelul si turmericul au proprietati antiinflamatorii si anticancerigene.
Evita alimentele foarte procesate, cum ar fi uleiurile hidrogenate, siropul de fructoza de porumb, indulcitorii artificiali, colorantii si aromele.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Jurnal de tatic


Cresterea copilului de la o zi la un an Posibil Mai curand cresterea parintilor de la o zi la un an JURNAL DE TATIC - un adevarat manual pentru tatici Dar dedicat mamicilor Gata Asteptarea a luat sfarsit Prima carte despre implicarea tatalui in cresterea copilului a venit din tipografie 0 teorie 100 practica zi de zi si mai ales ...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 6 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre alimentatie

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre acizi grasi omega 3

Cele mai citite articole

Exista cateva lucruri de care nicio femeie nu scapa, iar menopauza este unul dintre ele. Aceasta ...
In cautarea unei modalitati sanatoase si gustoase de a pierde in greutate, dieta cu mere poate fi ...
Ochii rosii pot fi o manifestare comuna a unei game variate de afectiuni si probleme de sanatate. ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0