Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sarea si zaharul ingrasa. Iata cum sa diminuezi sarea si zaharul din dieta, fara a renunta la alimentele gustoase

Sarea si zaharul ingrasa. Iata cum sa diminuezi sarea si zaharul din dieta, fara a renunta la alimentele gustoase
Faptul ca excesul de zahar sau de sare in alimentatie poate duce la probleme de sanatate grave nu este un secret; totusi, diminuarea cantitatii acestora nu inseamna neaparat o mancare fada. Iata prezinta zece metode prin care mancarea nu isi pierde gustul, ci devine mai interesanta, odata cu renuntarea la o parte din cantitatea de sare sau zahar.


1. Eliminati sarea din conservele de legume, ton sau pui. Daca acestea sunt deschise si continutul lor este asezat sub jet de apa, cantitatea de sodiu din ele se va diminua cu 40%.

2. Adaugati condimente in timp ce gatiti. De exemplu, prajiti legumele in cateva linguri de ulei, suc de lamaie, putina sare si un praf de piper. Prajti-le 15-20 de minute, timp in care amestecati.

3. Daca puneti putin cimbru uscat in omleta, nu veti mai simti nevoia sa adaugati sare atunci cand o mancati, ea fiind deja destul de aromata.

4. Reduceti condimentele din taco. In cazul cutiilor de semipreparate de taco, puneti doar jumatate din condimentele din cutie si completati cu pudra de chili, pudra de ceapa si chimion.

5. Folositi sos de spaghete mai putin sarat. Luati doua borcane cu sos de spaghete, unul cu cantitatea de sare cu care sunteti obisnuiti, altul, mai putin sarat. Faceti un amestec din cele doua, reducand in timp cantitatea de sos sarat.

6. Indulciti-va micul dejun adaugand fructe uscate in cerealele pe care le mancati.

7. Pentru gofre, inlocuiti siropul cu un sos din zmeura proaspata. Pentru sosul de zmeura aveti nevoie de o cana cu fructe si o lingurita de scortisoara. Zmeura si scortisoara se fierb pana cand se ingroasa.

8. Pentru a face orezul mai aromat, puteti adauga un baton de scortisoara, un praf de cardamon sau un varf de praf de ghimbir in apa, inainte ca aceasta sa fiarba.

9. La retetele pentru desert, inlocuiti jumatate din cantitatea de zahar necesara cu piure de fructe. Piureul poate fi facut in casa sau se poate folosi piure de fructe pentru bebelusi, din comert.

10. Legumele pot avea arome inedite, dulci, daca sunt combinate cu un condiment potrivit. Astfel, morcovii pot fi gatiti cu ghimbir, piureul de cartofi dulci, cu scortisoara si spanacul, cu un praf de nucsoara.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Hon-Do-Ryu Karate


Descopera acum esenta acestei arte martiale chiar de la Sensei Georg Nicolau - initiatorul sistemului in lucrarea omonima  Hon-Do-Ryu Karate Hon-Do-Ryu Karate urmeaza drumul vechilor maestri din Okinawa pune accent pe imbinarea celor 3 aspecte esentiale ale artelor martiale excluzand competitia sportiva ca scop in sine Gi –...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.5 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cantitate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre zahar

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sare

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0