Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sarmalele lenese, reteta pe care o poate prepara si un copil

de Viorica Ghinea la 2017-12-15
Sarmalele lenese, reteta pe care o poate prepara si un copil
Multor femei le este frica sa gateasca sarmale pentru ca reteta se dovedeste a fi migaloasa, asa ca renunta la preparare rapid. Dar vestea buna este ca exista si sarmale lenese, o reteta pe care o poate prepara si un copil. Provocarile culinare nu sunt deloc grele, iar rezultatul este extrem de delicios. Citeste in continuare cum se prepara cea mai simpla reteta de sarmale si ce implica metoda de gatire.


Ingrediente necesare pentru reteta de sarmale lenese


- o jumatate de varza;

- 500 de grame de carne tocata de porc;

- doua oua;

- 100 de grame orez;

- un morcov:

- o ceapa;

- doua - trei linguri de pasta de tomate;

- cateva linguri de smantana;

- cateva fire de marar;

- piper;

- boia dulce;

- sare.

*Se mai pot adauga si alte condimente in functie de preferintele pe care le ai.

Cum se prepara reteta de sarmale lenese


Pentru inceput, pune orezul la fiert. Cat timp acesta sta pe foc, pregateste legumele. Taie varza si ceapa marunt si da morcovul pe razatoare, dupa care amesteca-le intr-un bol alaturi de oua si de carnea tocata.

Adauga peste acest mix piper, boia dulce, sare si alte condimente, daca doresti. Combina totul bine astfel incat sa se intrepatrunda aromele si sa obtii un preparat culinar cat mai apetisant.

Din acest amestec se modeleaza niste chiftele dupa dimensiunea dorita, care se pun intr-o tava termorezistenta. Toarna deasupra lor sosul obtinut din pasta de rosii si din smantana.

Introdu tava in cuptorul preincalzit si tine-o acolo jumatate de ora, timp in care este indicat sa mai verifici starea preparatului. La final, toaca marar si presara pe deasupra. Vei fi innebunit dupa savoarea pe care o vor avea sarmalele lenese.


Vei impresiona pe toata lumea de la masa de Craciun cu aceasta reteta de sarmale lenese. Incearc-o si tu, apoi revino sa ne impartasesti rezultatele gastronomice obtinute.


Foto: pixabay.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.95 din 5 - 11 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sarmale

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre varza

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre condimente

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0