Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Scapa de durere fara pastile

Scapa de durere fara pastile
Iti propunem o metoda prin care sa-ti antrenezi creierul sa reziste mai mai mult la durere: ia un tub de ibupofren, uita-te bine la ea, apoi pune-l la loc. Creierul va face restul muncii, conform unei noi cercetari a unor specialisti de la Universitatea Stanford.


Psihologii Abraham Rutchick si Michael Slepian au oferit noi dovezi care releva faptul ca „obiectele din mediu pot duce, inconstient, la reducerea sensibilitatii la durere”.
Nivelul de durere pe care o persoana il poate tolera este un foarte important, mai ales pentru cei care au afectiuni cronice, dar si pentru cei preocupati de efectele secundare ale medicamentelor analgezice. Acest nou studiu sugereaza ca simpla expunere la un produs analgezic, fara a consuma respectiva pastila, are un efect pozitiv surprinzator.
Studiul a fost efectuat pe 54 de studenti, majoritatea femei. Fiecare dintre participanti a inceput studiul cu un test cardiovascular raspandit, intitulat „cold pressor test”: au introdus, timp de doua minute, mana stanga intr-un recipient cu apa la temperatura camerei. Voluntarii au introdus apoi bratul intr-un recipient cu apa foarte rece, cu o temperatura putin mai mare decat pragul inghetului. Psihologii le-au spus voluntarilor sa mentina bratul in apa pana cand „durerea devine greu de suportat”.
Imediat dupa ce au scos mana din recipientul cu apa, voluntarilor li s-a spus ca vor participa la un alt studiu, pentru alti cercetatori, in care vor evalua design-ul mai multor produse. Toti voluntarii au studiat o sticla de apa si un capsator. Ulterior, jumatate dintre participanti s-au uitat la un flacon cu ibuprofen, iar celalata jumatate au privit un ambalaj de taitei.
Dupa aceea, toti voluntarii au participat la o a doua runda a testului cu apa inghetata.
Rezultatele studiului au fost surprinzatoare: „Participantii care au privit flaconul cu ibuprofen au relatat ca au simtit mai putina durere intensa in cel de-al doilea test cu apa rece decat voluntarii care au privit ambalajul de taitei”, au relatat cercetatorii.
Nu se stie exact care este mecanismul responsabil care a produs cresterea nivelului de toleranta a durerii, dar vederea sau atingerea flaconului cu pastile a dus la „implantarea” notiunii de reducere a durerii in mintea voluntarilor.
In acelasi timp, trebuie subliniat si ca participantii la studiu erau sanatosi, nestiundu-se deci daca aceleasi rezultate pot fi obtinute si in cazul persoanelor cu o durere din surse naturale.
 

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Personalitati ale Arhitecturii Romanesti


Lucrarea Personalitati ale Arhitecturii Romanesti 1859-2023 este una dintre atat de rarele antologii dedicate arhitectilor care au activat si au creat in spatiul romanesc O arhiva bogata ce contine peste 1400 de nume reprezentative de arhitecti cu ajutorul careia puteti deslusi tendintele arhitecturale ale celor 165 de ani pusi sub lupa ...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 2 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre sanatate

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre durere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre scapa de durere

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre studiu

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre analgezice

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0