Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri.
Acest site foloseste Cookie-uri, conform noului Regulament de Protectie a Datelor (GDPR), pentru a va asigura cea mai buna experienta online. In esenta, Cookie-urile ne ajuta sa imbunatatim continutul de pe site, oferindu-va dvs., cititorul, o experienta online personalizata si mult mai rapida. Ele sunt folosite doar de site-ul nostru si partenerii nostri de incredere. Click AICI pentru detalii despre politica de Cookie-uri. Sunt de acord cu politica de cookie

Secrete de slabit din jurul lumii

Secrete de slabit din jurul lumii
Secrete de slabit din jurul lumii

Daca vrei cele mai bune trucuri pentru slabit, cel mai bine este sa arunci un ochi in curtea vecinului, caci si-asa acesta este mai suplu, mai fericit si mai binevoitor decat tine. Haide cu noi sa vedem ce fac brazilienii, francezii si thailandezii, printre altii.


Brazilia: Se mananca o garnitura din superalimente zilnic.
Orezul si fasolea sunt parte a dietei zilnice a brazilienilor. Acestia stiu ca fasolea simpla nu are calorii sau grasimi multe, este bogata in fibre si carbohidrati complecsi, in antioxidanti si poate ajuta la stabilizarea nivelului glicemiei. Combinata cu orez, care are aminoacizi esentiali ce-i lipsesc fasolei, se transforma intr-un cuplu proteic fenomenal. Mai mult, comparat cu mancarea occidentala, o dieta ce se bazeaza pe orez si fasole coboara riscul de supraponderabilitate cu aproape 14%, conform unui studiu publicat in Obesity Research. Ai grija sa mentii raportul egal si sa nu pui mai putina fasole decat trebuie.
India: Curry-ul are puteri speciale.
Condimentul turmeric este binecunoscut pentru ca le confera variantelor de curry tenta galbuie si gustul usor iute. Turmericul este si cap de afis in ultima vreme pentru ca muulte cercetari arata ca arde grasimile. Un studiu al Universitatii Tufts arata cum curcumina, ingredientul activ din turmeric, poate inhiba extinderea tesutului gras inhiband dezvoltarea vaselor de sange (numita angiogeneza) necesara pentru a construi acest tip de tesut. O alta cercetare, a Universitatii din Buffalo, a conchis ca ingredientul curcuminaregleaza metabolismul lipidelor. Pana in acest moment, aceste efecte au fost observate doar in studiile pe animale si specialistii trebuie sa vada ce se intampla in cazul oamenilor. Intre timp, turmericul are si alt beneficiu: este o alternativa fara calorii la ulei, unt si sare.
Franta: Nu mananca totul in moderatie.
Cu totii am auzit ca frantuzoaicele au portii moderate de branza, carne si paine. Dar uitam ca exista o actegorie de alimente la care nu pun limite: legume si fructe proaspete de sezon. Asta si pentru ca francezii se obisnuiesc de mici sa manance fructe si legume. In supermarketurile lor nu gasesti orez, decat rar. Iar mancarea de bebelusi consta in piureuri de fasole verde, spanac, morcovi, zucchini si praz. Nu toti copii se dau din prima in vant dupa praz, de exemplu, dar parintii cred ca este de datoria lor sa-i aduca pe brazda. Si studiile arata ca gusturile pot fi educate si dobandite.
Thailanda: Se da in vant dupa senzatii tari.
Thailandezii mananca foarte iute, iar aceasta iuteala te face sa mananci mai incet si sa constientizezi cand ai mancat destul. In plus, ti se face sete, iara apa iti umple stomacul.
Japonia: Fiecare fel de mancare se bucura de atentie deosebita.
Japonezii au mai multe obiceiuri alimentare care ajuta la slabit, dar nu toata lumea poate sa manance mereu alge sau peste si sa bea litri intregi de ceai verde. Iata si un truc pe care-l putem fura: in Japonia, fiecare fel de mancare, de la umilul orez, la carnea pe gratar sau la muraturi, are parte de propria farfurie. Separarea fiecarei componente a mesei ne face sa mancam mai putin si sa ne bucuram mai mult de gust. Este important si ca mancarea sa fie pusa in farfurii de o culoare ce contrasteaza cu a ei, caci ne saturam ami repede.
Burma: Foloseste carnea pe post de garnitura.
In multe tari asiatice, carnea este o mica parte a mesei. Si asta in mare din cauza situatiei economice: carnea reprezinta prosperitate. Daca ne intoarcem insa la portii mici de carne de porc, taiem din garsimi, colesterol si calorii. 
 



Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4 din 5 - 4 voturi.

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre diete

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre proteine

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre fasole

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre obiceiuri alimentare

Spune-ne opinia ta despre "Secrete de slabit din jurul lumii"

Pentru a putea comenta trebuie sa fiti de acord cu Termeni si conditiile site-ului.


5 + 6 =

Cele mai citite articole

Balonarea si gazele intestinale sunt semne ale organismului care indica faptul ca ai probleme cu ...
Nimic nu este mai rau decat sa ti se faca foame in mijlocul unei zile aglomerate. De aceea, trebuie ...
De curand, cercetatori de la Weizmann Institute of Science au inceput sa investigheze cai ...

Comentarii articole

Spune-ti parerea
Cea mai buna apa este borsec apă minerală
Am preparat rulada. Este excelenta! Nu este nici foarte dulce, din contra este un dulce racoritor. ...
As vrea sa stiu dacă ceaiul de macese afectează în vreun fel sarcina?
Bucura-te zilnic de Frumusetea Ta

17 tratamente de infrumusetare ieftine si eficiente

Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!

Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0