Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Secretele parintilor fericiti

de Sunt Fericita la 2014-07-01
Secretele parintilor fericiti
Parintii fericiti au cateva secrete bine pazite, ar spune unii... Noi credem ca sunt reguli de aur ce stau la dispozitia oricui, fara eforturi mari de cunoastere, fara sa fie nevoie sa citesti sute de carti de dezvoltare a copilului perfect.


Iata cateva reguli de care tinem cont pentru a creste copii fericiti:

1. Iubirea neconditionata este cheia principala.
Niciodata si sub nicio forma sa nu ii spui ca nu il iubesti. Indiferent ce a facut, indiferent cat de obosita si suparata esti, nu ii spune ca nu il iubesti.

De fiecare data cand este pedepsit, tine minte ca el trebuie sa stie ca tu il iubesti indiferent de faptul ca nu are voie la televizor in acea zi.

2. Fara certuri si conflicte in casa. Este ok sa te contrazici cu cineva, insa nu mai mult de atat. Nu este nevoie de tipete, de linguri care sa zboare prin bucatarie, de jigniri si cuvinte care nu isi au locul in peisajul unei familii fericite.

Daca ai un conflict de solutionat, nu uita ca TREBUIE sa il duci in particular. Este chiar un lucru foarte bun, faptul ca nu poti discuta nimic de fata cu cei mici. Pana apuci sa discuti, deja esti calm, lucrurile s-au mai racit si acum poti sa porti o conversatie cat se poate de decent!

3. Hraneste-l sanatos. Acest lucru se va vedea in tot ceea ce face, ce zice, cum se comporta, cum arata si cum reactioneaza. Da! Da-i tu o punga de bomboane colorate si vei vedea o ditamai criza. Daca un psiholog ar fi de fata, s-ar jura ca are ADHD. Nu are. Nu il hranesti cum trebuie.

Si, apropo, regula cu exceptiile, ca nu fac niciun rau, nu este deloc adevarata. Ai apucat sa ii dai pizza cu carnati, cremvusti si acadele colorate ca la carnaval? O s-o tot faci, pe post de exceptie, din cand in cand. Pana iti dai seama, deja devine un mic obicei.

4. Fara recompense pentru lucrurile pe care oricum trebuie sa le faca. Am auzit despre parinti care sunt gata sa isi recompenseze copilul pentru ca mananca, pentru ca se spala pe dinti, pentru ca faca treaba mare. Sa fim seriosi! Se pierde din valoarea ideii de recompensa.

5. Fara bataie si fara tipete ca in filmele de groaza. Nu este nevoie sa traumatizezi copilul ca sa inteleaga ca nu e voie la priza. Trebuie doar sa fie mai mare de 2 ani si sa ii explici frumos. Daca nu a inteles, inseamna ca nu ai explicat bine. Tipetele si bataile nu ajuta la nimic, decat daca vrei sa reproduci o scena din King Kong, cand maimuta deja turbase si o luase razna!

sursa foto: www.freegreatpicture.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
Mind Aerobics


Descoperiti aceasta inovatie demna de Premiul Nobel care va poate imbunatati functiile cerebrale prin sunete A fost dovedit stiintific faptul ca aceasta tehnologie audio revolutionara dezvolta abilitatile mentale  inlatura stresul imbunatateste capacitatea de concentrare si creativitatea imbunatateste memoria aduce o stare...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 3.83 din 5 - 3 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Cele mai citite articole

Investitia in aur poate fi o modalitate de diversificare a portofoliului, dar si de obtinere a unei ...
Ce intelegem prin vindecare? Ne referim la vindecarea corpului fizic, vindecarea ...
In ultimele decenii, bauturile energizante au castigat popularitate in randul consumatorilor din ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0