Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Sefii unor mari companii din Franta vor infiintarea "unei contributii exceptionale" din partea celor bogati

Sefii unor mari companii din Franta vor infiintarea
Sefii unor mari companii franceze au semnat o scrisoare, dupa modelul unei initiative americane, prin care cer infiintarea "unei contributii exceptionale" din partea persoanelor "cele mai favorizate", pentru reducerea deficitului bugetar al Frantei.


"Suntem constienti ca am beneficiat din plin de modelul francez si de un mediu european de care suntem atasati si vrem de contribuim la pastrarea acestora". Ei au aratat ca intr-un moment in care guvernul cere tuturor un efort de solidaritate se simt datori sa contribuie.
 
Printre semnatari se afla Jean-Paul Agon, directorul general al grupului de cosmetice L'Oreal, Denis Hennequin, seful grupului hotelier Accor, Maurice Levy, de la Publicis, Christophe de Margerie, seful grupului petrolier Total, si Frederic Oudea, directorul general al bancii Societe Generale.
 
Scrisoarea a fost semnata si de Stephane Richard, directorul general al grupului de telecomunicatii Orange, Jean-Cyril Spinetta, presedintele Air France-KLM, Claude Perdriel, presedintele consiliului de supraveghere al Nouvel Obser si de miliardara Liliane Bettencourt, actionara a L'Oreal.
 
Ei precizeaza ca aceasta contributie ar trebui sa fie calculata "in proportii rezonabile", pentru a se evita efectele economice nedorite, precum retragerile de capital din tara si cresterea evaziunii fiscale.
 
Masura nu ar fi o solutie in sine ci s-ar inscrie intr-un efort mai larg de reforme privind cheltuielile si veniturile, potrivit scrisorii.
 
Maurice Levy, care dispune de o avere semnificativa obtinuta in domeniul publicitatii, este si presedinte al Asociatiei companiilor private. El este primul care s-a declarat in favoarea "unei contributii exceptionale" a persoanelor cu venituri ridicate.
 
Apelul sau este similar cu cel al miliardarului american Warren Buffett, care la jumatatea lunii august a propus celor mai bogati prieteni ai sai "sa isi bage mainile in buzunare" pentru a contribui la reducerea datoriilor astronomice ale Statelor Unite.
 
Alti sefi de companii, precum presedintele bancii BNP Paribas, Michel Pebereau, nu au vrut sa semneze scrisoarea dar nu s-au declarat impotriva unui efort fiscal suplimentar.

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
7 Secrete japoneze pentru dezvoltare personala


Vrei sa schimbi in bine un aspect din viata ta Vrei sa te dezvolti in plan personal Vrei sa cresti ranadamentul echipei pe care o conduci Totul e posibil acum Foloseste disciplina japoneza Kaizen Principiile ei extrapolate in absolut toate domeniile vietii te ajuta sa te organizezi mai bine sa-ti planifici anumite activitati sa incluzi...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Sunt Fericita
Redactia Sunt Fericita reprezinta o echipa de 3 femei care cerceteaza zilnic cele mai relevante subiecte pentru cititoarele si cititorii nostri. Informatiile sunt apoi filtrate pentru a fi transpuse intr-o maniera cat mai prietenoasa cu putinta in articolele pe care le parcurgeti cu placere.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 5 din 5 - 1 vot.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre contributii

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre franta

Cele mai citite articole

Dincolo de aroma sa reconfortanta si gustul placut, ceaiul verde a fost asociat cu multiple ...
Stimate cititor, ai ocazia sa parcurgi poezii si povestiri scrise de Nichita Stanescu, ...
O alimentatie echilibrata, bogata in vitamine si minerale, este cruciala pentru mentinerea ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0