Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

Semintele de in: de ce sa le incluzi in dieta zilnica

de Alina Ilie la 2016-05-06
Semintele de in: de ce sa le incluzi in dieta zilnica
Dintre toate alimentele consumate cel mai frecvent de oameni, semintele de in au cel mai mare continut de lignani. Acestia fac parte din categoria fitoestrogenilor, protejeaza organismul impotriva cancerului de san, colon, prostata. Semintele de in se pot adauga in painea pregatita in casa, in iaurturi, salate sau prajituri. Pot fi consumate atat intregi, cat si macinate.


Cand ne gandim la alimente bogate in antioxidanti, primele care ne vin in minte sunt legumele si fructele. Desigur, ambele grupe de alimente surse remarcabile de antioxidanti! Cu toate acestea, in conformitate cu cercetarile recente, si semintele de in sunt o sursa excelenta in antioxidanti. Atunci cand  sunt comparate cu alte alimente consumate frecvent, in ceea ce priveste continutul lor total de polifenoli, semintele de in se claseaza pe locul 9 din 100 de alimente consumate frecvent.

Beneficiile antioxidante au fost asociate cu prevenirea bolilor cardiovasculare si  scaderea rezistentei la insulina.

Semintele de in contin mai lignani, substante esentiale in combaterea cancerului de prostata si de colon. Ele au de 338 de ori mai multi lignani decat semintele de floarea soarelui si de 475 ori mai multi decat caju. De asemenea, sunt o foarte buna sursa de fibre alimentare, vitamina B1, magneziu, fosfor si seleniu.

Totodata, datorita continutului ridicat de fibre solubile, mentin senzatia de satietate mai mult timp.

Mai mult, studii recente au aratat ca acizii grasi omega 3 reprezinta mai mult de jumatate din continutul lor total de grasimi. Datorita acestora, semintele de in protejeaza vasele sanguine, previn bolile cardiovasculare si diminueaza inflamatiile din organsim.

Interesant este faptul ca, pe langa scaderea tensiunii arteriale si a nivelului glicemiei, semintele de in reduc circumferinta taliei. Pentru ca stimuleaza arderile grasimilor si combat retentia de apa in tesuturi, asigura succesul dietei de slabire.

Un consum frecvent de seminte de in (aproximativ 50 g pe zi) are efecte benefice pentru combaterea constipatiei. La nivel digestiv, datorita enzimelor, semintele de stimuleaza tranzitul intestinal si imbunatatesc absorbtia substantelor nutritive de organism.

Nu in ultimul rand, au efecte benefice si asupra sistemului nervos, contribuind la combaterea oboselii. Studiile in domeniu au descoperit ca semintele de in pot creste nivelul de energie.

Foto: www.wellnessbakeries.com

Exclusiv - beneficiati acum de Oferta Speciala de mai jos:
De dor de sufletul lui Andersen - Nichita Stanescu


Texte cu o circulatie foarte restransa si texte inedite ale poetului Nichita Stanescu – un mic tezaur care a stat ascuns vreme de decenii Volumul contine si un corp de texte originale recoltate din arhiva personala a autorului de sotia sa Comoara a fost pastrata de autor intr-un dosar pe coperta caruia a scris De dor...

Oferta Speciala
valabila 48h

de Alina Ilie
Alina Ilie s-a alaturat echipei SuntFericita.manager.ro in anul 2013. In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre sanatate si stare de bine, diete, frumusete, retete culinare. Are experienta si in domenii precum fiscalitate si contabilitate, idei de afaceri si agricultura.

Cat de utila va este aceasta informatie?
Noteaza folosind stelele



Rating:


Nota: 4.38 din 5 - 12 voturi.

Ti-a placut acest articol? Da Like sau trimite-l prin WhatsApp prietenilor tai!

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre seminte de in

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre dieta

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre slabire

Articole similare

Ultimele articole


Mai multe articole despre cancer

Cele mai citite articole

Te-ai simtit vreodata coplesita de haosul din locuinta ta si nu ai stiut cum sa faci fata ...
Semintele de chia nu sunt doar o sursa bogata de nutrienti esentiali, ci si un ingredient versatil ...
Hipotiroidismul se produce atunci cand glanda tiroidiana isi incetineste functionarea si reduce ...
Slabeste rapid si scapa de toxine!
 
Sanatate in bucate - 10 retete pentru detoxifiere si stare de bine
 
Citeste zilnic GRATUIT totul
despre sanatate, frumusete, stil!
 
Adauga mai jos adresa de e-mail pentru a primit Ebook-ul gratuit
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentul UE 679/2016
0